Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Revolutie

We konden het zien aankomen toen de nieuwe ministers enkele weken geleden aankondigden dat ze er zelf mee ingestemd hadden om voortaan 5% minder te verdienen. Ook al kwam nog dezelfde dag aan het licht dat ze zichzelf in het geniep eerst een loonsverhoging van 8% hadden toegekend. Dàt zijn onze politici. Foefelaars van het zuiverste soort. Dus je moest wel blind zijn om niet te zien dat ze na hun valse blijk van solidariteit nóg maar eens in onze zakken zouden zitten. En kijk: nadat beslist is dat we met z’n allen langer moeten werken, op van alles en nog wat extra belast worden, allerlei premies afgeschaft worden, is men nu ook van plan om de BTW te verhogen. Met 21% Belasting op Toegevoegde Waarde worden we nu al het zwaarst belast in heel Europa, ze gaan er nog een schep bij doen, zodat de koopkracht nog verder kan dalen en de economie zeker stilvalt. Dan kunnen we nog meer gaan shoppen over de grenzen, waar alles goedkoper is dan hier. Ondertussen moet het ene bedrijf na het andere de deuren sluiten en komen er duizenden 55plussers op straat, die van de nieuwe regering eigenlijk langer zouden moeten werken. Terwijl niemand die oude rakkers nog wil.
Het ziet er dus naar uit dat we na alle prijsstijgingen van de laatste jaren binnenkort nog meer zullen moeten betalen voor ons dagelijks brood, ons vlees, onze groenten en onze auto’s.

Waarom hebben wij geen kokend bloed door onze aderen stromen, zoals de Grieken, de Egyptenaren en de Syriërs? Dan konden wij markten en pleinen bezetten, met stenen en molotovcocktails gooien, politici aan de schandpaal nagelen, het koninklijk paleis bestormen en de koning van de troon sleuren. Gedaan met elke week in een ander buitenverblijf te zitten of dure boten te kopen op onze kosten. Protesteren moeten wij, tegen deze volksuitzuigerij. Stenen gooien naar wie de macht heeft, paleizen en buitenverblijven in brand steken, politici de huid vol schelden en hen dan lynchen. Revolteren moeten wij, met harde hand.
Tot het zover is, verhuis ik naar Nederland.

Schrijver: Johan De Smet, 5 februari 2012


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.9 met 16 stemmen 243Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Geldroppenaar
Datum:
5 februari 2012
Dan is het te laat, want Den Haag loopt ook in de pas met de Europese mars. Dus kom nu gelijk maar, dan verdien je tenminste nog wat. Uitgerekende column.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)