Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

De mediawereld draait door

De wereld drrrrraaaait dooorrrrrrr! Matthijs draait zijn bekende riedeltje af. De zoveelste DWDD is begonnen. Zijn talkshow is een succesformule. Andere presentatoren en journalisten kopiëren dat format. Nieuwsprogramma’s moeten snel zijn, met scherpe en leuke items. Second thought’ers en hakkelaars hebben pech gehad. Ze krijgen geen uitnodiging.

Als prins Friso zich onder een lawine skiet, is dat een hot item. Het journaille vliegt naar Oostenrijk om daar persverklaringen af te wachten. In Nederland struinen de bureauredacties naar alles wat des Friso’s en lawine’s is, naar iedereen die er iets over kan zeggen. Medici, lawine-experts, royalty watchers.

Intussen weten de presentatoren en nieuwsbrengers van de prins geen kwaad. Ze geven het volk toch wat het wil? Informatie over wat nu IN is. Da’s hun nobele taak.

Tijdens de horrorwinter die ons land twee weken teisterde stonden Elfstedentocht en de NS centraal. Pauw en Witteman besteedden er een serie uitzendingen aan. IJsmeesters en BN’ers die iets met de Tocht Der Tochten hadden kwamen opdraven. Over de bevroren wissels en winterregelingen raadpleegden P&W diverse rail- en andere bobo’s. Dit kon zo niet, nee, dit moest echt beter.

Zouden Pauw en Witteman met hun camera bij het spoor gaan posten? Eens even goed onderzoekjournalistieken wat er nu gebeurt met zo’n wissel in een winternacht bij 15 graden vorst? Daar zou de kijker/reiziger iets van opsteken. Jammer maar helaas... liever interviewen de duurbetaalde heren in hun warme studio de minister die ons opnieuw uitlegt dat dit de laatste waarschuwing is voor de NS want dit kon zo niet, nee, dit moest... Precies.

Ja, ik weet het, er zit een uitknop op de afstandsbediening. Nee, ik blijf kijken.

Om te leren hoe ik aan zo’n droombaan kom. Voor drie ton per jaar. Met drie maanden vakantie want je moet na zoveel tijd weer opladen voor een nieuw seizoen om dezelfde gasten als het jaar daarvoor op een onderhoudende manier aan de tand te voelen zodat het kijkersvolk niet doorheeft dat ze elk jaar weer meelacht met steeds dezelfde afgezaagde koppen.


Zie ook: http://www.gmboekentekst.nl

Schrijver: George Knottnerus, 24 februari 2012


Geplaatst in de categorie: rampen

3.6 met 26 stemmen 441Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
George
Datum:
24 maart 2012
@astrid: Wie weet, ooit samen een duopresentatie...?
Naam:
astrid
Datum:
24 februari 2012
ik zoek ook zo'n baan.............
Naam:
Hendrik
Datum:
24 februari 2012
Je hebt gelijk, talkshows lijken vaak op een circus. Het gaat om de sterkste prikkels, de meest hyperige onderwerpen, de meest mediagenieke gasten. Ze toveren ons een schijnwereld voor ogen. Alleen dankzij een leger van een paar miljoen verslaafden blijven deze programma's in de lucht.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)