Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

2nd Love

Ik ben gek op tweedehands.
Mijn vrouw en kinderen zijn uitzonderingen, want voor de rest is het bij mij allemaal 2e-hands wat de klok slaat. Mij maak je niet blij met nieuw. Het nieuwste huis waar ik ooit ingewoond heb, stond ook garant voor mijn beroerdste tijd.
Mijn eerste grote uitgave deed ik samen met mijn partner toen we gingen samenwonen. We kochten een koelkast. Een Liebherr. Gloednieuw, maar hij bleek stuk. 15 Jaar later en inmiddels aan vervanging toe, herhaalde zich dit merkwaardige fenomeen. De nieuwe deed het opnieuw niet. Ruim daarvoor in tal van studentenhuizen en op mezelf altijd probleemloze tijden gehad met afdankertjes. Wasmachines, koelkasten, fietsen, boeken, platen, meubels, kleding, auto´s. Hoe meer door het leven getekend, en hoe voordeliger, hoe meer lol ik er aan heb. Verkopen kan ik overigens ook uitstekend. Zelfs ouwe troep. Mijn liefde voor 2e-hands lijkt onverslijtbaar.

Levensgevaarlijk is het om dan op de site van 2nd Love uit te komen. Hoe ik er terecht kwam weet ik niet eens. Nieuwsgierigheid vermoed ik.
2nd Love (´Vreemdgaan? Schrijf je in en ga discreet vreemd!´) is toch min of meer de marktplaats van de liefde. De plek waar mannen – vijf keer zo vaak – en vrouwen een lief zoeken ter vervanging, of voor erbij. Een kringloopwinkel van de hartstocht en zeker geen startersmarkt.
Gelukkig is er een kleine drempel voor al te nieuwsgierige bezoekers, want je moet je inschrijven. Dat is gratis. Foto’s zien en zelf contacten leggen kan met een betaald lidmaatschap.
En dan komt het meest cruciale onderdeel van het geheel: het opstellen van een profiel. Een ‘leuk’ profiel volgens de instructie, waarbij je ‘op een leuke manier jezelf, je hobby’s, je interesses, je (seksuele) voorkeur omschrijft. Want je krijgt geen 2e kans voor een eerste indruk!’

Tsja, en hoe pak je dat aan, zo’n profiel?

Man in z’n tweede jeugd. Gebruikt door vrouw en twee kinderen, maar verder nog in redelijke conditie. Laat scheten, pulkt in zijn neus. Rouwrandjes onder de nagels.
Geniet van: een gezinszak Joppiechips en een biertje voor de tv. Moestuin. Sigaretje in de rookcabine op kantoor.
Haat: klussen, winkelen.
Trefwoorden: romantiek, avontuur, wilde seks.
Zoekt: jonge blonde godin, om stiekem waanzinnige dingen me te doen.

Dat gaat storm lopen. Sta de komende weken niet vreemd te kijken als er geen column verschijnt.

Schrijver: de Thuistoerist, 27 februari 2012


Geplaatst in de categorie: liefde

2.7 met 16 stemmen 347Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Nancy
Datum:
8 maart 2012
Zou het dan toch...? Deze week geen column..?
Naam:
Monique Methorst
Datum:
27 februari 2012
Email:
moi636yahoo.com
Whahahahhaa geweldige column weer!
Naam:
mobar
Datum:
27 februari 2012
Heel geestig en ook nog eens behoorlijk herkenbaar, graag gelezen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)