Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Schipperen

Minister Schipper is gelukkig een zeer intelligente vrouw. Zo bedacht ze dat in een markt waar een tekort aan tandartsen is, het een slim idee is om de prijzen vrij te maken. Ze is er namelijk van overtuigd dat als prijzen door de markt bepaald worden, de prijzen vanzelf gaan zakken. Toen, tot haar opperste verbazing, de prijzen stegen, greep ze dan ook kordaat in: “als de prijzen niet zakken, ga ik maximumprijzen instellen!”

Gelukkig gaan de prijzen vanzelf naar beneden, in theorie, zodat mevrouw Schipper niets hoeft te doen.

En nu heeft ze weer iets bedacht. Als een verzekering een ziekenhuis aanwijst, ben je nog steeds vrij om naar een ander ziekenhuis te gaan. “De patiënt kan zelf vrij kiezen, maar moet wel meer betalen als hij zich bij een ander ziekenhuis wil laten behandelen.”

Dat is helemaal kassa voor de verzekering. Binnenkort blijkt u zich alleen nog in Delfzicht te Delfzijl zonder bijbetaling te kunnen laten behandelen. Of Zorgsaam in Terneuzen. “Natuurlijk kunt u nog steeds vrij kiezen, als u in Amsterdam woont, maar als u uw kind in een ziekenhuis in Amsterdam wilt plaatsen, moet u bijbetalen.”

En niet lang daarna kan minister Schippers haar geluk niet op. Ze wordt directeur bij een verzekering, strijkt de bonus van de onverwachte winsten op, en verklaart dat ze bovendien de premies fors naar beneden heeft kunnen bijstellen.
Een geweldige vrouw, die mevrouw Schippers.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 29 maart 2012


Geplaatst in de categorie: politiek

4.0 met 6 stemmen 211Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Hendrik
Datum:
29 maart 2012
Iemand moet wel ontzettend naïef zijn om te denken dat de tandartstarieven zullen zakken als de prijzen worden vrijgelaten. Het is ongelofelijk dat deze VVD-minister daarmee wegkwam. Artsen en tandartsen stemmen op de VVD; Schippers dient hun belangen.
Het zou mij inderdaad niet verbazen als ze later een bestuursfunctie krijgt in de zorg. Fraaie column.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)