Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Waarom het voor de PVV zo belangrijk is dat Breivik starnakel gek is

Sommige mensen kijken naar de logica van Breivik en komen tot de conclusie dat, als je inderdaad gelooft wat Breivik gelooft, zijn conclusies de juiste zijn. Deze mensen zeggen nagenoeg allemaal, dat Breiviks geloof niet deugt. Het klopt niet de dat sociaaldemocraten de moslims naar Europa halen, dat heeft het bedrijfsleven gedaan in tijden dat er te weinig werknemers waren. Het klopt ook niet dat de moslims Europa aan het overnemen zijn, want daarvoor zijn ze met te weinig, zijn ze onderling te verdeeld en vinden ze de Europese taal en cultuur veel te interessant.

Maar mensen die, zoals de PVV, hetzelfde vinden als Breivik, dat sociaaldemocraten overal de schuld van hebben en dat de moslims bezig zijn Europa te veroveren, en die toch niet als moordenaar of terrorist te boek willen staan, kunnen niet anders dan onvoorwaardelijk Breivik starnakel gloekjoekens gek verklaren. Dat is nodig om een grens aan te geven tussen Breivik, die fout is, en henzelf, die goed zijn.

Hiermee wil ik overigens niet zeggen dat de PVV ongelijk heeft. Ik weet niet of Breivik gek is. Ik ben niet bevoegd om dat te bepalen, net als de meeste PVV-ers overigens, en ik heb ook de kans niet gehad om Breivik te onderzoeken.
Bovendien, er zijn twee groepen Noorse deskundigen die bevoegd waren en de kans kregen om Breivik te onderzoeken en die kwamen al tot verschillende conclusies. Het is dus sowieso erg moeilijk.

Maar het is mogelijk dat hij niet gek is. Net als de Amerikaanse soldaten die in opdracht van Amerikaanse regeringen duizenden Irakezen hebben lopen vermoorden. Sommigen van deze mensen waren inderdaad aanvallen aan het uitvoeren, maar anderen zijn per ongeluk vermoord, want zo gaat dat gaat in een oorlog. En niemand van de PVV die deze Amerikanen gek verklaarde. Niemand van de PVV die van de Amerikaanse president verlangde, nee, eiste, dat hij afstand nam van al die misdaden die in dat mooie beschaafde Irak zijn begaan. En dat terwijl je toch een heel raar denkraam moest hebben om te geloven dat Saddam Hussein massavernietigingswapens had en dat er terroristen in Irak zaten en dat de Irakezen langs de weg zouden staan te juichen als de Amerikaanse tanks langs rolden en het land kwamen bevrijden.
Ik zou willen zeggen, net zo’n raar denkraam als die Noor.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 26 april 2012


Geplaatst in de categorie: maatschappij

2.0 met 5 stemmen 189Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Kjellfrid
Datum:
26 april 2012
Het klopt democratisch in die zin (r.4) dat de politiek altijd het bedrijfsleven faciliteert, de schuivende panelen van je eigen PvdA niet te vergeten. Geen enkele andere politieke partij heeft haar beginselen ooit zo verkwanseld.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)