Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Lollige partij

Tot 18 juni kan ik nog een partij oprichten om mee te doen aan de verkiezingen van 12 september. Wat wordt mijn programma? Even spieken in Duitsland. Daar werd op zondag 13 mei gestemd in de deelstaat NoordRijn-Westfalen (NRW). Iets kleiner dan Nederland en iets meer inwoners (bijna achttien miljoen), dus vergelijkbaar

Bij de zeventien partijen van NRW zijn partijen voor dieren, het milieu, islamieten en familiewaarden. Minder immigranten en de Duitse Mark weer terug, zeggen sommige partijen. De grootste hype is de piratenpartij, die een vrij verkeer van data wil en meer beslissingsbevoegdheid via referenda. Maar het belangrijkste thema is vrijheid: liefst vier partijen willen een vrijer Duitsland.

Twee partijen noemen zich Freie Wähler, vrije kiezers. Ze willen meer rechten voor burgers via burgerinitiatieven en referenda. Iets minder serieus, maar wel leuk is de Partij van het Verstand. Dat lijkt een grap van de oprichter, een gesjeesde journalist. "Wij houden van de vrijheid" staat in het programma. "De staat doet vrijwel niets meer en wij beslissen alles zelf." Ha, dat kan een vrolijke janboel worden.

Okee, dat is dan geregeld. Het wordt dus voor mij een partij voor het verstand. Tot pakweg 1 juni kan een bekende Nederlander zich bij mij melden. Gaan we een lollige partij oprichten. En als het niet lukt? Dan maar de Nederlandse piraten? Nee, want die zijn al bijna ten onder gegaan aan interne bestuurlijke chaos.
De PVV? Is dat leuk dan? Kom maar naar mij BN-ers, dan gaan we er voor zorgen dat er weer meer gelachen wordt in de politiek!

Schrijver: Rob Chevallier, 14 mei 2012


Geplaatst in de categorie: politiek

3.7 met 3 stemmen 178Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Len Cornelis
Datum:
14 mei 2012
Kalme dagcolumn met goed plan voor meer lachen in de vaak lachwekkende politiek.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)