Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Geen punt

De vrouw aan de kassa verontschuldigt zich. “Heeft u nog een momentje, want er is iets mis met de kassa." Ze glimlacht lief. “Het duurt echt niet lang hoor.” “Geen punt”, zeg ik want ik heb tijd zat vandaag en er staat niemand achter mij, zodat ik me ook niet opgejaagd voel. Nu knipoogt de vrouw en zegt iets dat ik maar half kan verstaan. Ik begrijp dat het met een reclame te maken heeft. Ze ziet aan mijn vragende blik dat ik wat gemist heb. “Kent u die reclame niet? Dan moet u toch eens kijken, het is heel leuk”.

Nu wordt ik nieuwsgierig. Okee, ik ga dan maar eens reclames kijken op televisie. Jawel, zelfs met het geluid aan. Nu heb ik voor mijzelf tenminste een reden. Maar ik heb pech. Bij de eerste reclame kleurt mijn scherm al helemaal oranje en er klinkt een oorverdovend gejuich uit mijn televisie. Verdorie da’s waar ook, dat voetballen is begonnen. Dan toch maar weer het geluid uit, moet kunnen.

Het reclameblok is goed in elkaar gezet: de ene keer een oranjereclame, dan weer iets gewoons.Ik zie dat je het voetbalgebeuren zelfs kunt gebruiken om een auto te verkopen. Een andere fabrikant maakt het helemaal platvloers bont. Die toont een man die zich opgeilt aan een stel schaars geklede dames uit het voetballand. En daarna hangt die man met een biertje voor het televisiescherm. Dat soort ellende is zelfs met het geluid af niet vol te houden.

Toch nog maar een blok proberen, maar ook nu wordt het er niet beter op. Ik hoor er volgens de reclamemakers ook bij. Want het is Nederland dit en wij dat. Het hele land kijkt mee, zit in spanning, drinkt een biertje en kleedt zich oranje. Een winkel heeft zelfs een paar zangers in de aanbieding, afgewisseld met flauwe voetbalbeelden. En ondertussen geen spoor van de reclame van mijn lieftallige kassavrouw. Ik geef het op. Dan weet ik maar niet hoe lollig of inventief die reclame is. Geen punt.

Schrijver: Rob Chevallier, 11 juni 2012


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.4 met 5 stemmen 168Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)