Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Heeft u een vergunning?

Mexico? Ja, vanwege de burrito’s, werd me uitgelegd. Nou goed. Dan waren we maar een beetje exotisch Europees land. Burrito’s worden ook in Europa gegeten.

De organisatoren hadden de gemeente gebeld of het gras in het Molukkenplantsoen ook gemaaid zou kunnen worden? Nou, dat was een moeilijke vraag. Dat wist men niet. Maar iets anders wist men wel: ‘Heeft u wel een vergunning?’

Het gras is dus niet gemaaid. Althans niet door de gemeente. Op de ochtend waarop het toernooi zou beginnen, kon men drie mannen van middelbare leeftijd met ouderwetse handgrasmaaiers zich het zweet in het aanschijn zien werken om de twee velden, De Kuip en de Arena, te maaien. Omdat ze niets te veel maaiden, gaf de lengte van het gras meteen de grenzen van het veld aan.

Daarop speelden de 32 buurtbewoners en bewonertjes hun potjes voetbal. Er was geen muziek, geen bar met bier, alleen een tafel op schragen met ranja en fris en een parasol. Vier, met pvc gemaakte doeltjes en acht kleine oranje koontjes die als hoekvlag dienden en verder was er erg veel plezier. Als het spannend werd, wierp soms iemand zich op als scheidsrechter, maar over het algemeen was dat niet nodig. Natuurlijk, een enkele keer viel een kind jammerend op de grond, gezwikt, geraakt door een elleboog, een bal recht in het gezicht, maar iedereen stond weer op en afgezien van een bloedneus vloeide er geen bloed.

In de finale won Mexico van vier jonge meiden in oranje die het minder exotische Europese land Nederland vertegenwoordigden. Na penalty’s. Zonder vergunning.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 21 juni 2012


Geplaatst in de categorie: maatschappij

2.0 met 4 stemmen 190Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)