Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Steeds weer dezelfde koppen !

Voor de 31ste keer vandaag douw ik Arie Boomsma door de gleuf. Zijn breedlachende gezicht siert de cover van de Mikrogids. Als je postbezorger bent zoals ik moet je BN-proof zijn. Op alle magazines, glossy’s en tv-gidsen prijken steeds weer dezelfde beroemde koppen. Kom je ’s avonds moe thuis en zet je de tv aan dan begint het van voren af aan: reclame, presentatoren, gasten, nieuwsitems – alles draait om een groepje van pak ‘m beet 250 BN’ers.

Vorige maand was ik het zat. Ik zegde mijn tv-gids abonnement op. Waarom? wilde de medewerkster van de tv-gids weten. Omdat ik het beu ben om telkens weer interviews te lezen met Sylvie van der Vaart, of Jeroen Pauw of Jan Smit of... daar is-ie weer de tot heidend... pardon sterrendom bekeerde Arie Boomsma, antwoordde ik. Maar dat vinden de mensen leuk! riep de medewerkster enthousiast uit. Ik ben een mens en ik vind het niet leuk – oeverloos quoten van Carice van Houten die ontsnappen wil aan al die media-aandacht, of van dat soapsterretje X dat droomt van die ene grote filmrol, zei ik.

Maar wat wilt u dan?

Wat wil ik.
Zou het niet leuker zijn, in elk geval afwisselender als een tv-programma elke week door iemand anders wordt gepresenteerd? Dat er willekeurig iemand uit de telefoongids wordt geprikt om bijvoorbeeld DWDD te presenteren. Of Lingo. Of dat een TON’er ( Totaal Onbekende Nederlander) in Trouw zich mag uitlaten over de tien geboden. Waarom worden wij lezers/kijkers/consumenten platgebombardeerd met Yolanthes, Maxima’s dan wel Linda de Mols?

Nee, ik ben niet jaloers op BN’ers. Uit angst van jaloezie te worden beschuldigd durft niemand kritiek te geven op de mediageilheid van BN’ers zodat ze tot in lengte van dagen gelauwerd, grootverdiener en beroemd kunnen blijven.
En toen wist ik wat ik wil.

Een dakloze, een volstrekte loser, een avondlang bij zomergasten. Hij of zij mag in lompen gehuld drie uur lang tv- en filmfragmenten laten zien en vertellen over zijn of haar leven. En natuurlijk komt de dakloze op de cover van de tv-gids. Kijk, als dat gebeurt dan word ik weer abonnee van uw gids, zei ik.

Het bleef even stil aan de andere kant van de lijn. Toen zei ze: weet u zeker dat u niet een tikje jaloers bent?


Zie ook: http://www.gmboekentekst.nl

Schrijver: George Knottnerus, 22 jun. 2012


Geplaatst in de categorie: idool

4,5 met 15 stemmen 757Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Dyenne
Datum:
22 jun. 2012
Email:
dyenne72home.nl
Wat een grappige column! Maar Arie Boomsma blijft een mooie man.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
22 jun. 2012
Een schitterend totaalbeeld van de huidige televisie- en mediazotternij. Altijd dezelfden in de spotlights is oervervelend en zeer eenduidig, ondemocratisch en echtheid vervalsend.
Kijkers en lezers krijgen last van gewoonte-irritaties en ze voelen zich bedot door de machthebbers in de mediawereld, die elkaar continu spekken en laten opdraven als zotte feestkonijnen.
Het blijft in medialand bulken van de bekende entertainers en we kunnen als rechtvaardigen een revolutionaire chute wel op onze weke bierbuiken schrijven!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)