Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Straf recht

Elfde gebod: met homo’s zal u voortaan de gulden middenweg bewandelen. Dat wil zeggen dat u ze voor uw eigen bestwil beter niet knuffelt als u de homoseksuele liefde geen warm hart toedraagt, want voor u het goed en wel beseft, moet u van de geknuffelde een lullig papiertje oprapen en dan zal u het geweten hebben. Maar dat is nog het ergste niet, al weet ik niet waarover ik spreek.

Sinds deze week staan er in België ongemeen zware straffen op het slaan of doodknuppelen van een homo, enkel omdat hij homo is. Nieuwe uitvinding van de regering, want zij heeft met homo Elio aan het hoofd een broertje dood aan homofoob geweld. Enkele dagen geleden werden in een café in Aalst nog twee beoefenaars van de gelijke liefde tot andere gedachten geslagen met stoelen, tafelpoten en biljartstokken. De ene kan het nog navertellen, de andere moet wachten tot hij uit zijn coma ontwaakt. Het hoeft u niet te verwonderen dat onze premier zich niet meer op zijn gemak voelt als hij van zijn ambtswoning naar zijn auto stapt. Tot dertig jaar cel kan u krijgen als u hem of een andere homo iets aandoet, vroeger kwam u ervan af met vijf jaar. En als u hem - of toch liever een andere homo - zo hard knuffelt of knuppelt dat hij daarbij de pijp aan Maarten geeft, staat u een levenslange opsluiting te wachten, vroeger was dat twintig jaar. Als u zich in uw cel met TV, douche en internet ietwat gedroeg, mochten we u na 5 jaar opnieuw verwelkomen in de maatschappij. Naïef als ik ben, heb ik altijd gedacht dat geweldpleging naargelang de aard moet bestraft worden, ongeacht de geaardheid van het slachtoffer. Maar wat weet ik ervan? Wil u mij voor mijn onwetendheid laten boeten, dan zal u een veel lichtere straf krijgen dan als u hetzelfde bij een homo doet. De keuze is aan u.

Ondertussen worden in ons land celstraffen onder de drie jaar niet meer uitgevoerd. Geen plaats in de gevangenis. Er is deze week trouwens beslist dat er meer politiemensen moeten aangeworven worden, want voor kat-en-muis spelletjes waarbij misdadigers moeten opgepakt, vrijgelaten en opnieuw opgepakt worden, heb je wel wat katten voor nodig.

Farid Bamouhammad bijvoorbeeld, beter gekend als Farid le Fou heeft zijn bijnaam niet gekregen omdat hij elke maand geld stort voor een goed doel. Deze gek heeft een moord, moordpoging, meerdere overvallen met geweld en twee gijzelingen tijdens zijn penitentiair verlof op zijn criminele kerfstok staan. In de zes jaar dat hij streepjes trekt op zijn gevangenismuren, is hij al drieëndertig keer van gevangenis moeten verhuizen omdat hij de cipiers constant met de dood bedreigt of aanvalt met scheermes en schaar. Hij blijkt zich nu al enkele weken als een voorbeeldige gevangene te gedragen én hij heeft in een vlaag van zinsverbijstering verklaard tegen geweld te zijn, dus komt hij opnieuw in aanmerking voor penitentiair verlof. Zonder enkelband, want er zijn er geen meer in voorraad.

Als u van plan bent om met uw sleurhut nog op vakantie te vertrekken naar het diepe zuiden van Frankrijk of Spanje, overweeg dan eerst of België geen geschikte vakantiebestemming voor u is. Het is goedkoper qua benzine en dieper kan u echt niet zakken.

Schrijver: Johan De Smet, 22 juli 2012


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.5 met 30 stemmen 298Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Polleke
Datum:
22 juli 2012
Hoe kunt ge, nu ge het weet, niet meer onwetend zijn? Die keuze maak ik dus niet voor u. Anderzijds hebt ge gelijk als ge homohaat communicatief zoudt kunnen zien als een geestesziekte, als verzachtend motief voor de effectieve straf. België huurt overigens al sinds jaar end dag cellen en enkelbanden in Nederland, dieper kunt ge als land inderdaad niet zakken.
Naam:
Jacob
Datum:
22 juli 2012
Email:
tijsterblomlive.nl
Met de inhoud van dit stukje ben ik het misschien niet helemaal eens - daar moet ik nog eens over denken - , het is in elk geval goed geschreven. Helder, goed gestructureerd, geen zinloze zijwegen, geen overbodige praatjes. Compliment!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)