Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Kortgerokte vrouwen

Geef toe, ook u kijkt naar kortgerokte vrouwen. Het doet er zelfs niet toe of u een man of een vrouw bent. U kijkt altijd. En zeker vorige week heeft u ogen te kort gehad. Geen vrouw die geen rok droeg. Voor mannen zijn dat topdagen, ze weten niet naar welk stel benen eerst gekeken. Ze kijken nog maar goed en wel weer voor zich uit of op drie uur komt al een nieuw exemplaar aan gedarteld.

Maar wat me voor het eerst opviel, was dat vrouwen ook naar elkaars benen kijken. Met een nijdige blik, een opgetrokken lip, een zelfgenoegzaam lachje. Alsof het een competitie is. Vrouwen met mooiere en langere benen dan de hunne worden binnensmonds vervloekt en gestenigd. Moesten ze kunnen, ze gebruiken de gouden medaille die ze zichzelf hebben toegekend als een lasso om elkaar omver te trekken. De Olympische Spelen in de categorie lange afstandsbenen. Je ziet ze in het nastaren hopen dat het zelfingenomen langbenige exemplaar met haar veel te hoge hakken tussen twee straatstenen of een tramspoor blijft steken en dat er dan een auto in volle vaart komt aangereden met daarin een chauffeur die voldoet aan de beschrijving van de laatste zin uit de vorige alinea.

Ze dragen tegenwoordig ook geen rokjes meer, maar korte broekjes, hotpants, die nog net hun kont bedekken. Dat is de topcategorie. Dan mag je geen cellulitis hebben. Daar bestaat een aparte competitie van. Met vrouwen die elkaar in het geniep veel cellulitis toewensen, liefst van dij tot enkel, en zich afvragen of ze niet beschaamd zijn dat ze met zo’n appelsiengehalte over straat durven lopen. Ook al is er voor een leek geen vuiltje aan de lucht.

Kortgerokte vrouwen doen tegenwoordig hun beklag over allochtonen. De laatste tijd worden ze op straat constant lastig gevallen door oversekste mannen van vreemde origine die vragen hoeveel het is voor een uur, en als ze niet antwoorden hen uitschelden voor vuile hoer. In grote steden als Brussel en Antwerpen zie je kortgerokte vrouwen daarom enkel nog al telefonerend over straat lopen. Blijkbaar worden ze dan minder lastig gevallen. Niet dat ze echt bellen, ze doen maar alsof, al zouden ze liever ongemerkt en in alle rust over straat lopen. Terwijl die allochtonen gewoon maar willen aangeven dat ze tegen bloot zijn en volop bezig aan hun kruistocht: tegen 2015 willen ze dat alle Westerse vrouwen de voordelen van een boerka inzien. En dat zal lukken, in twee stappen.

Schrijver: Johan De Smet, 29 jul. 2012


Geplaatst in de categorie: vrouwen

4,1 met 33 stemmen 526Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
30 jul. 2012
Email:
joke190411hotmail.com
Ja, wie gaan hier met de billen bloot?
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
29 jul. 2012
Vrouwen zijn op hun mooist in schaarse kledij en het liefste zonder die poespas, alle onderdrukkingssystemen van de vrouwen mogen als scheermessen in de mannelijke kelen schieten, want er is niets mooiers dan het naturisme en in die sferen moet je de sexuele verlichting zoeken!
Naam:
Monique Methorst
Datum:
29 jul. 2012
Email:
moi636yahoo.com
Whhahahahahaha schitterend, top geschreven!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)