Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Mijn prinses

Mijn prinses is veel te vroeg gestorven. En veel te gruwelijk. Ze had zelfs geen afscheid genomen, zo onverwacht kwam het.
Mijn prinses kon spelletjes spelen van om het langst naar elkaar kijken, en zij won altijd, met haar indringende blik, met haar ogen die mijn hart in mijn keel deden kloppen. Ik heb me toen ze nog leefde vaak afgevraagd hoe ze er zou uit zien op haar vijftigste. En op haar negenentachtigste. En alle jaren ertussen. Zou mijn prinses ooit spataders krijgen? Rimpels, ouderdomsvlekken, grijs haar, slechte ogen, een wankele heup?
Ik heb wat foto’s van haar. Maar er zijn er weinig waarmee ze echt akkoord ging. Iedereen wilde een foto van haar. Gelijk waar, gelijk hoe. Op een boot, in de luchthaven, in haar lievelingshotel. In de auto waarin ze zat toen ze van overal terugkwam. Van haar en mij samen zijn nooit foto’s getrokken.
Ik weet nog goed dat ze mij de avond vóór haar dood niet gebeld had. Net zoals de avond ervoor ook al niet. En die dààrvoor. Zo belde ze me elke avond niet. Maar ik vond het niet erg, want als ik haar zag, vergaf ik haar alles. Zeker toen ze Charles aan de deur zette. Maar toen ze iets met Dodi begon, had ik een slecht voorgevoel. Te veel feestjes, te weinig onder de gewone mensen. Geen goed idee, lieve prinses, zuchtte ik, geen goed idee. En kijk. Het was de laatste dag van augustus, vijftien jaar geleden. Ik weet nog waar ik was toen ik het hoorde: in alle staten. Elke morgen word ik wakker en denk ik dat het niet waar is. Er is één foto van haar dode lichaam, op de achterbank van een veel te dure auto. Maar ik wil hem niet zien. Zo kan ik elke morgen denken dat het niet waar is. En dat ze me gewoon niet belt.

Schrijver: Johan De Smet, 2 september 2012


Geplaatst in de categorie: jaargetijden

5.0 met 22 stemmen 286Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
2 september 2012
Email:
moi636yahoo.com
Whahahahahahaha hij is weer goed!
Naam:
Hervé
Datum:
2 september 2012
Prachtig!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)