Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Vroeger was alles beter

‘Je moet niet terugkomen,’ Aan het woord is een ervaren medewerker van een boorplatform. Hij adviseert een oud-collega die om gezondheidsredenen niet terug mag komen, dus het kan ook wel een vriendelijk advies zijn, maar zo komt het niet over. ‘het is niet meer gezellig’ vult hij aan.
Vroeger was het gezellig op boorplatforms, zo begrijp ik. Dat bestond uit klaverjassen met de jongens en in een grote pan chocolademelk maken. Het was hard werken, maar de avonden met elkaar waren plezierig. ‘We zaten soms samen televisie te kijken’.

Ik weet niet of dat laatste het mijn gevoel van gezellig is, maar tegenwoordig is het nog ongezelliger. Iedereen zit op zijn kamer en speelt computerspelletjes met de rest van de wereld, skypet (telefoneert) urenlang met zijn vrouw en kinderen, en andere vrienden. Men downloadt muziek, films en zet koffie, chocolademelk of wat dan ook met een Senseo op de eigen kamer. Geen ouwe slobber meer, maar espresso of cappuccino in allerlei voortreffelijke smaken.

Ze hebben nu alles. Behalve gezelligheid. Schrijf ik, terwijl ik in mijn eentje op mijn zolderkamer achter mijn computer zit.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 1 november 2012


Geplaatst in de categorie: maatschappij

2.5 met 2 stemmen 151Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)