Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Koopje

Zaterdagmiddag en Sinterklaastijd, geen gezellig moment om te gaan winkelen. Maar ik moet wel, want het artikel dat ik nodig heb is alleen vandaag nog in de aanbieding en ik had tot nu toe geen tijd. De winkel waarin ik beland ben is veel te druk, rumoerig en onrustig. Ik kan me niet concentreren, zie het artikel niet en zoek een verkoper. Af en toe moet ik opzij stappen want met veel kabaal worden dozen met nieuwe voorraad de winkel in gereden.

Ik zie een verkoper, wil er op af, maar ik aarzel. De man lijkt wat last van zaterdagmiddag stress te hebben. Hij ziet er een beetje woest uit met z’n zwarte baard. Zijn stem klinkt hard en hij gebaart wild met zijn handen. Dan beent hij door de winkel, de klant haast zich achter hem aan. Ondertussen wijst hij een middaghulp op een paar dozen die in de weg staan. Op het moment dat ik achter de verkoper aan wil bots ik bijna tegen twee rennende kinderen op.
Ik moet hier weg, dan maar geen koopje.

Op weg naar de uitgang haalt de verkoper met de harde stem mij in. Hij wil een gangpad in schieten, blijft dan even staan en registreert kennelijk met verkopers instinct mijn vragende blik. “Kan ik u helpen”, bast hij. Hij strijkt een paar haren uit zijn gezicht, zijn ogen schieten heen en weer. Ik vraag of het door mij gezochte artikel nog aanwezig is. “Helaas meneer”, zegt hij, gelukkig nu iets zachter, “Dat is hard gegaan, helemaal uitverkocht”.

Ik open mijn mond, wil iets zeggen, maar de verkoper is mij voor. “Komt u maar even mee’, zegt hij wijzend op een computerscherm. Gedwee volg ik hem. Zo staan we een minuut te kijken naar het scherm. Dan klaart het gezicht van de verkoper op. “Jij gaat volgende week terug komen”, zegt hij met een vage glimlach. “We hebben een nog betere aanbieding, hier heb je alvast de folder van volgende week”. Goeie verkoper, bedenk ik terwijl ik hem bedank. Tuurlijk kom ik volgende week terug. Maar niet op zaterdagmiddag.

Schrijver: Rob Chevallier, 26 november 2012


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4.5 met 4 stemmen 231Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)