Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

De grootste verliezers van 2012

Het einde van 2012 is in zicht, dus jaarlijstjes duiken alweer op. Winnaars willen we zien, zoals Spinvis, de best geklede Nederlandse man volgens een tijdschrift. Of Michael Jackson en André Rieu, mogelijke Personen van het jaar, volgens een website.

Winnaars zat, maar verliezers zijn er nog veel meer. In ieder geval dus dat soort jaarlijstjes en de media die ze verspreiden. Media die met hun wanproducten heel handig de aandacht afleiden van de echte verliezers:

De mensen die hun zuur verdiende pensioengeld elk jaar verder zien slinken omdat het gewoon afgepakt wordt. Huizenbezitters die de waarde van hun bezit zien slinken. Rokers die door nieuwe belastingverhogingen verder in het nauw gedreven worden. Huurders die te maken krijgen met kostenstijgingen. De mensen die straks, zonder dat ze er ook maar iets aan kunnen doen, hun baan verliezen, dan nog een jaartje de kans krijgen om, zonder dat ze er invloed op hebben, op de een of andere manier een baan te vinden, en als dat niet lukt, wat zeer waarschijnlijk is, nog verder achteruit gaan en in de problemen komen met hun duurder geworden huurhuis of goedkoper geworden koophuis. Mensen die om een of andere reden niet zo gezond zijn en opgezadeld worden met een hoog eigen risico bij hun ziektekostenverzekering en, als ze echt ongezond blijken te zijn, volgens het naar eigen zeggen natuurlijk altijd onpartijdige oordeel van de verzekeringsmaatschappij, ook nog eens extra gestraft worden met een verhoogde premie. Het voetbal en de maatschappij, die door vier idioten onderuit gehaald werden en daarvan blijvende schade ondervinden. Diezelfde maatschappij die door twee respectloze dj’s en de wanhopige zelfmoord van het slachtoffer weer een stukje verder uit z’n voegen getrokken werd.

Brrr wat een ellende allemaal, dit stukje tekst zou met gemak nog veel langer kunnen worden, maar de conclusie is hoe dan ook dat alles dan alleen maar treuriger en triester wordt. Wat kunnen we er aan doen? Misschien een verkiezing organiseren van de grootste verliezers van 2012?

Schrijver: Rob Chevallier, 10 december 2012


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.0 met 2 stemmen 273Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
chris
Datum:
17 december 2012
leuke foto!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)