Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

The end

Nog vijf dagen. Meer niet. Dan is het gedaan, met alles, met iedereen. Dan is alles voor niets geweest. De bomen, de liefde, de zomeravonden, de uren studeren voor een diploma dat nergens toe leidde.

De Maya’s zitten er niet vaak naast. Ook niet toen ze hun kalender lieten eindigen op 21 december 2012. Die van ons eindigt ook, maar dan tien dagen later, om te beginnen met een nieuwe. Niet zo bij de Maya’s. Zij menen het. Nog vijf dagen, meer krijgen we niet. Het heeft geen zin meer om goede voornemens te bedenken voor het nieuwe jaar, want er komt geen nieuw jaar meer. Gedaan met de hoop, het verlangen, de drang naar meer.
Hoe het zal gebeuren, weet niemand. Maar dat het zal gebeuren, daar twijfelt niemand aan. Een tsunami, een aardbeving, een ontplofte zon, een meteoriet, een botsing met Saturnus, het doet er niet toe, een vreselijke dood zullen wij sterven.

Daarom hou ik het kort deze week. Deze laatste week. Want met geen enkel woord bent u meer gebaat, in het licht van deze eindigheid, dan met dit:

Vaarwel.

Schrijver: Johan De Smet, 16 december 2012


Geplaatst in de categorie: afscheid

4.6 met 9 stemmen 308Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
17 december 2012
Email:
moi636yahoo.com
Hahahaa Fred; mooie woordspeling.
Ach, als mensen ieder jaar voorspellen dat het einde van de wereld zeer nabij is, komt het vanzelf wel een keer uit.
Naam:
Fred
Datum:
16 december 2012
Kalender van de Maya's: Azteken aan de wand.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)