Inloggen
Per 1 maart 2020 wordt de site Nederlands.nl (incl. de bijbehorende domeinnamen) ter overname aangeboden door de eigenaar/hoofdredacteur, die in maart 2020 de mooie leeftijd van 77 jaar bereikt en graag de site ter overname aanbiedt aan een persoon, bedrijf of instelling, die de site verder wil uitbouwen.

Men kan met hem hierover in overleg treden via mostertman@nederlands.nl

tabblad: dagcolumn

< vorige | alles | volgende >

dagcolumn (nr. 1779):

The end

Nog vijf dagen. Meer niet. Dan is het gedaan, met alles, met iedereen. Dan is alles voor niets geweest. De bomen, de liefde, de zomeravonden, de uren studeren voor een diploma dat nergens toe leidde.

De Maya’s zitten er niet vaak naast. Ook niet toen ze hun kalender lieten eindigen op 21 december 2012. Die van ons eindigt ook, maar dan tien dagen later, om te beginnen met een nieuwe. Niet zo bij de Maya’s. Zij menen het. Nog vijf dagen, meer krijgen we niet. Het heeft geen zin meer om goede voornemens te bedenken voor het nieuwe jaar, want er komt geen nieuw jaar meer. Gedaan met de hoop, het verlangen, de drang naar meer.
Hoe het zal gebeuren, weet niemand. Maar dat het zal gebeuren, daar twijfelt niemand aan. Een tsunami, een aardbeving, een ontplofte zon, een meteoriet, een botsing met Saturnus, het doet er niet toe, een vreselijke dood zullen wij sterven.

Daarom hou ik het kort deze week. Deze laatste week. Want met geen enkel woord bent u meer gebaat, in het licht van deze eindigheid, dan met dit:

Vaarwel.

Schrijver: Johan De Smet, 16 dec. 2012
16 dec. 2012


Geplaatst in de categorie: afscheid

4,6 met 9 stemmen 300Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:Monique Methorst
Datum:17 dec. 2012
Emailadres:moi636yahoo.com
Bericht:Hahahaa Fred; mooie woordspeling.
Ach, als mensen ieder jaar voorspellen dat het einde van de wereld zeer nabij is, komt het vanzelf wel een keer uit.

Naam:Fred
Datum:16 dec. 2012
Bericht:Kalender van de Maya's: Azteken aan de wand.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)