Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Vijftig tinten grijs

Asfalt. De platgereden haas op het wegdek. Windmolens. Hoogspanningsmasten. Betonnen viaducten over brede valleien. De gevels van veel huizen, als het geen vakwerkhuizen zijn. Leistenen daken. Golfplaten daken van schuurtjes. Zinken daken. Dakgoten. Zonnepanelen. De vangrails. Stoeptegels. Stoepranden. De immense watermassa van de Moezel. De lucht, meestentijds.

Het haar van de verhuurder. Het haar van een hoop mensen hier. Hun auto´s.

'De avonden'van Gerard Reve, in stripvorm. De laptop van mijn dochter. Het muisje in de keuken. Zijn drolletjes. Het label van de Earl Grey thee. De transparante zak met het gescheiden plastic afval. De afstandsbediening van de satellietontvanger. En van de dvd-speler. En for fuck's sake: ook die van de tv. De cover van de kersteditie van de VPRO-gids.

De stemming onder de caissières van het kuuroord Bad Bertrich. De stoom in het Turks bad. Héél Bad Bertrich. De Romeinse poort van Trier. De baard van Karl Marx. (Ok, een piepklein deel van mijn stoppelbaard.) De perrons, de overkapping ervan en het grindbed onder de bielzen van Haubtbahnhof Wittlich. De burcht van Cochem. Het woord Cochem alleen al.

Modder. Mijn mountainbike en mijn bergschoenen. De weerkaatsing van de sombere lucht in plassen. Rotsen. Het Maare-Moselpad. De geweerlopen van een groep jagers. De as van mijn sigaar. Dikke, laaghangende mist. Sperma.

Kerst in de Eifel. Grijzer moet het beslist niet worden.
Guter Rutsch in een kleurrijk 2013!

Schrijver: de Thuistoerist, 31 december 2012


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.8 met 4 stemmen 295Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
1 januari 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Met een grij(n)s... graag gelezen!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)