Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Zoeken naar popmuziek

„Zullen we dit jaar weer eens naar een groot popconcert gaan?“, vraagt een vriend. Mmm, goed voornemen. „Maar niet te ver weg“, zegt-ie er meteen bij. „ Die kaartjes zijn hartstikke duur en de benzine ook. De trein is te druk, te duur en te onbetrouwbaar.“

Tja, muziekliefhebbers in driekwart van Nederland hebben het moeilijk. Woon je in de buurt van Amsterdam, dan kun je bijna elke dag naar een popconcert. Een jaar of dertig geleden was dat ook al zo. Toen had je al Paradiso en de Melkweg. En Rotterdam (Ahoy) en Den Haag (Congresgebouw) waren vlakbij.

En nu? Nu willen we niet in een tentje op een modderig festivalveld. We zoeken een leuk avondje uit met goede muziek. Dat wordt moeilijk, want sinds een paar jaar daalt het aantal popconcerten in Nederland. Neem Arnhem en Nijmegen. De tijden van U2, Madonna, Coldplay, Spriingsteen en Lady Gaga in GelreDome zijn voorbij. Nijmegen biedt in 2013 helemaal geen grote popconcerten en in Arnhem kunnen we naar Kane, Justin Bieber en Nick en Simon.
Tja, daar worden wij niet zo vrolijk van. Toch maar Amsterdam? Daar kunnen we dit jaar nu al kiezen uit meer dan dertig concerten.

Dus toch die dure reis in een volle trein maar doen? Of die paar tientjes benzine en nog eens twintig euro parkeergeld bij het kaartje tellen van pak weg vijftig euro ? We gaan er eerst maar eens over nadenken.
Thuis.
Biertje of wijntje er bij.
En misschien is er dan toevallig wel ergens een goed popconcert op televisie.

Schrijver: Rob Chevalliert, 7 januari 2013


Geplaatst in de categorie: muziek

4.5 met 2 stemmen 176Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)