Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Sinds wanneer is verkrachten geen misdrijf meer...

maar afgedaan met een vette knipoog, het is de zoveelste kutsmoes als een meute halve gare wilden het op een akkoordje gooien met eigen cultuur.
Als vrouwen niets zijn...hoe wil je dan als man geboren worden?

Recente uitspraken in de media; als een Indiase advocaat in onnozelheid nog nooit heeft gehoord van respectabele dames die verkracht worden, hoe respectabel zijn heren die verkrachten dan?
Volgens een priester uit Italië vragen vrouwen er helemaal zelf om, door onfatsoenlijke kleding te dragen. Maar je vraagt toch ook niet aan een bejaard slachtoffer of ze een minirok droeg? Waarom aan vrouwen wel?

Het is niet de alcohol, maar dronken van macht. Leuk kunnen we Uw verkrachting niet meer maken...maar goedkoper wel: als we de aangifte van een verkrachte vrouw afhandelen door haar verkrachter als bruidegom erbij te halen. En ze leefde nog lang en gelukkig gaat hij zijn goddelijke legale gang.

De opwinding ligt niet in de pornofilm of foute jeugd, maar als iemand zich kleintjes voelt, komt het verlangen naar macht. Het zijn geen geile frustraties die tot een uitbarsting komen na langdurige onthouding, maar het onzalige idee om vrouwen verantwoordelijk te houden voor het gebrek aan zelfbeheersing. En er is geen sprake van seks, zo werden en worden in elke oorlog behalve vrouwen, ook mannen en kinderen slachtoffer van massale groepsverkrachtingen door de vijand.

Geen verzachtende omstandigheid die mij wijs maakt dat verkrachten het gevolg is van. Of dat verkrachten erbij hoort, want zo armoedig is nou dat starre denkpatroon.

NEE is NEE.

Schrijver: Monique Methorst, 16 januari 2013


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.4 met 19 stemmen 339Er zijn 6 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
19 januari 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Goed begrepen Monique je uitleg.
Maar waar het omgaat is "MACHT" uit welke hoek de wind ook waait.
Dat zijn de toverwoorden op welk gebied dan ook.
"GELD" en "MACHT"!
En wie bezitten die het meest, 2 keer raden!
Naam:
Monique Methorst
Datum:
17 januari 2013
Email:
moi636yahoo.com
Bedankt voor alle reacties! Is een zwaar onderwerp, maakte herinneringen los en het was moeilijk om goed te verwoorden. Ik haat geen mannen, maar ben nogal fel als het om gelijkheid en vrijheid gaat. Verder heb ik bewust verkrachting op baby's en kleine kinderen erbuiten gelaten, dat is te ingrijpend om in een regel of twee naar voren te halen. Ik wil zulke beelden niet in mijn hoofd, het is echt afschuwelijk.
Naam:
Monique
Datum:
16 januari 2013
Email:
xmoniquex6hotmail.com
"Ze" zouden beter doen om die mannen daar in die landen eens te heropvoeden, want een vrouw is niks geteld, een ding:(En overal komt het voor, die verkrachtingen)....waarom voelen vrouwen zich in Godsnaam nog schuldig daarna? Omdat de aloude lompe mentaliteit hier nog heerst voor 90%. Ze zal het wel uitgelokt hebben...je mag er niet eens over praten, ben je helemaal de pineut....Goed blog!
Naam:
Eelt
Datum:
16 januari 2013
Email:
a.renselaarsimpc.nl
Beste Monique, het is allemaal nog erger dan wij weten. De ellende is dat mannen over het algemeen meer lichaamskracht hebben en daar tegenover vrouwen misbruik van maken. Leer als meisje vlug een heel gemene vechtsport, dat kan enige bescherming geven.
Niet alleen de uitdagend geklede vrouwen worden verkracht. Laatst las ik over een vrouw van 93 jaar, dat zal dan wel door een gerontofiel gedaan zijn (die geleerden hebben voor elk tuig een mooie naam.)
Ook het huiselijk geweld is veel erger dan iedereen denkt.
Mijn vriendin is weduwe en zegt dat haar man een heel goede was. Toch kreeg ze regelmatig een dreun als meneer iets niet zinde. Ze is zelfs verbaasd dat ik nooit sla en ook geen grote mond geef. Terwijl ik in mijn columns en tijdens gesprekken behoorlijk sarcastisch kan zijn. Ook mijn boek zit vol venijn. Een vrouw slaan vind ik echter minderwaardig. Geef een grote vent een dreun als je zo nodig moet.
Dames denk aan de Griekse Amazones: daar waren die kerels bang voor.
Naam:
J.de Groot
Datum:
16 januari 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Sterk geschreven Monique.
Over dit onderwerp kan niet genoeg geschreven worden.
Gelukkig is het nu heel veel in de publiciteit,
die mensonterende toestanden.
En al die pedofiele dan
die kinderen misbruiken, maar bedenk, die kleintjes kunnen vaak geen nee zeggen.


Toch las ik pas dat een politieman schreef,
inbraak staat gelijk aan verkrachting!
Ja voor hem wel! Het is voor hem gewoon een zaak!

Hoezo 2013?
Naam:
Kareltje
Datum:
16 januari 2013
Mag ik u een kusje geven ?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)