Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Bleke Hollander

Het waren niet de initialen van de toekomstige koning van Nederland die door de gangen van het Koninklijk Paleis in Laken weergalmden toen prins Filip ‘WAAAAAA’ uitschreeuwde.
De Belgische kroonprins wist niet waar hij het had toen hij Beatrix maandag hoorde verkondigen dat ze de fakkel zou doorgeven aan Willem-Alexander. Filip kookte van jaloezie en woede tegelijk nu die bleke Hollander vroeger dan hij de troon zou bestijgen. Dat was al de tweede keer in enkele jaren tijd dat die mafketel hem de ogen uit stak. Eerst door te trouwen met een mooiere vrouw en nu dit.

‘Père Albert’, riep Filip, ‘kom vluk kijk’, waarop Albert de Tweede zich met zijn wandelstok naar de grote flatscreen begaf en zag hoe Beatrix aankondigde dat het tijd is voor een nieuwe generatie en haar zoon er helemaal klaar voor is. Dat 75 een mooie leeftijd is om te stoppen en het nu aan de 4O-plussers is. Filip, 52 ondertussen, knikte bevestigend. Albert, 78, deed alsof hij er niets van begreep, wat wel eens niet geveinsd zou kunnen zijn. Beatrix praatte namelijk voortreffelijk Nederlands, een taal die men in het Koninklijk Paleis maar zelden hoorde.

Filip wist met zichzelf geen blijf meer en belde radeloos naar Charles, 64, die meer kans maakt om terug in een kikker te veranderen dan ooit nog koning te worden. ‘As I’ve told you several times before, the solution is very simple: your father has to die’, had Charles geantwoord, waarop Filip ontgoocheld de telefoon had neergelegd. Nu is die Lady Di al 15 jaar dood, zuchtte hij, en nog kan hij er niet over zwijgen.

Schrijver: Johan De Smet, 3 februari 2013


Geplaatst in de categorie: koningshuis

4.3 met 27 stemmen 380Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)