Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Niet te geloven wat een karakter!

Het zal je maar gebeuren wat hem overkwam. Nog enige jaren en het was finito met de piekperiode van zijn arbeidzame leven. Hij gold immers allerminst voor leidinggevend qua aanleg. Doener, geen denker. Hij sjouwde wat af! Hyperenergiek, nooit subtiel aanwezig in de opbouw. Geen strategisch meedenker. Afmaker, misschien meer nog openbreker door zijn chaosscheppende vermogens. Waarbij steeds tomeloos zijn inzet.

Wie herinnert zich niet de televisiebeelden. Bloed gulpend uit gaten in zijn hoofd en met opzwellende ogen verliet hij zijn werk. Om even later terug te komen, hoofd in een tulband. Als stoere viking met dat golvende lijf nu eens zonder wapperende manen hervatte hij de strijd en plaveide persoonlijk de weg naar succes.

Reden om voor vrouw Naiana en vijfjarige dochter Héloise herfstinkomsten binnen te halen. Ook omdat Naiana Braziliaans was en daar hun gezamenlijke toekomst lag. De euro doet er wonderen.
Een balletje kan raar rollen, hij kreeg werk aangeboden in Bournemouth. Weliswaar op het derde plan, maar met inkomensverdubbeling. Wie dit mooie rustieke zeestadje kent beaamt hiephoi!

Dan verzwijg ik nog het blootstrandje waar je u tegen zegt. Nergens zag ik fraaier glanzende vrouwenlijven in het maanlicht. Ook dat moet hem aanspreken. Vraag het de meisjes van de 5e klas van een gereputeerd Amsterdams gymnasium zo'n elf jaar terug. Zij gingen en bloc plat in St Four op wintersportvakantie * voor Frank Demouge, de heldhaftige profvoetballer van dit verhaal. Frank was er nooit vies van!

Hij tekende september 2012 bij een baas die hem helemaal zag zitten. Vele experts hadden hem eerder Albion geraden. De gewone man komt er nog aan zijn trekken. Het middenkader is nog niet vergeven van de klerken. Maar die boss werd spoedig vervangen door Eddie Howe. Nieuwe managers vegen schoon? Bijna altijd beginnen ze met de lifo's van de vorige. Lifo: 'last-in-first-out'.

Frank brak bij zijn debuut zijn neus en kwam niet meer aan de bak. Hij werd ongedurig, reageerde zich af. Herkenbaar als man. Binnen de kortste keren zat hij zonder vrouw en dochter. Alleen in Engeland. Onwetend dat zijn huis in België werd misbruikt. Verhuurd via een binnen de wet toegelaten makelaar toch uitgewoond als wietplantage! Vermoedelijk door anonieme Chinese maffia zodat hij naar schadevergoeding kan fluiten.

Waar vrouw en dochter zijn gebleven weet hij tot overmaat van ramp niet. Hij wist niet waar-ie het zoeken moest. Zo godvergeten alleen was-ie. Soms mocht Frank mee met de bus. Hij blij. Maar dat Engels stelt hem ook voor raadsels. Pokertje gooien ho maar. Hij werd belazerd waar-ie bij zat. Eenmaal na uren bussen bij de opponent had-ie het weer verkeerd begrepen. Niet voor de bank. Die zat al vol, en hij was voor jan met de korte naam meegereisd.

Kortom, zeldzaam zoveel gestapelde ellende in zulke korte tijd. U, althans ik, zouden jaren nodig hebben op te krabbelen.
Frank niet. Die wist zich recent te verhuren aan Roda JC. Als bliksemafleider. Voor de makkelijk scorende Sanharib Malki. Meteen wist hij tegen Heracles als invaller twee goals door paniekzaaierij af te dwingen! Wat zeg ik - hij bracht Heraclied Dorda ertoe in eigen doel te knallen!
Malki scoorde. De Syriër die gewoon doorgaat.
Gelijk Mali om de Afrika Cup. 'Ja' zeiden Malinese spelers 'Waarom stoppen? Wij bieden nog hoop en troost thuis.'

Laten we hopen dat Frank Demouge dat indirect ook doet voor Syriërs met vredelievende bedoelingen.

* Welke school etc. mij bekend maar ik blijf discreet. Sommige meisjes zijn reeds rechter en advocaat.

Schrijver: Jos Zuijderwijk, 9 februari 2013


Geplaatst in de categorie: sterkte

4.3 met 9 stemmen 722Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)