Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

vuige praat? of wat...

Hoe onwaarschijnlijk ook maar de Beatles konden bij onze buren niet als zichzelf uitkomen. Er werd een stukje van ze afgehapt omdat ze anders kwetsend vuig zouden overkomen. Al vóórdat de consument van hun waren kennis zou hebben genomen vermits die op de naam af zou gaan. Ja wat heet vuig? De vrees bestond naar bronnen verluiden dat jongedames achter hetzelfde gingen aanlopen als mannen. Die dat volgens vele volksgeloven van nature doen.

Kortom onze mannelijkheid. Ook in Amsterdam hot item. Neem de 37-jarige Cornelis P. Hij woonde samen, bleek bij een straatinterview, met ene Annetje Pieters. Over wie geen kwaad woord. Daarvóór echter samen met Neeltje C. bij wie hij drie kinderen had. Maar Neeltje bleek zelf nog een andere echtgenoot te Delft te hebben.
Toen hij dat had gehoord verliet hij haar meteen.

Maar had wel al in Haarlem ene Femmetje beloofd te trouwen. Terwijl hij in diezelfde stad het bed had gedeeld met ene Lijsbeth A. Tot hier kwam eigenlijk alles vrij spontaan. Maar op doorvragen bleek hijzelf ook een huwelijkse staat te hebben. Cornelis bleek wettig getrouwd met Aeff in Maasland en ouder van drie wettige kinderen.
Hij zei enigszins confuus wellicht sterk het idee te hebben "dat ze was overleden".

U denkt sterk uitzonderlijk?
Nou dan vergist u zich. Neem Coert C.(30, zeeman) op de Herengracht aangehouden. Aangeschoten. Wellicht, wie weet, als wildplasser - dat vermeldden ze niet. Bleek getrouwd in Noorwegen. Maar intussen! Hij woonde samen en deed wat christenen vaak tot exclusief huwelijks bestempelen met Hil R. Ook deze bleek echter bij gerechtelijke inspectie getrouwd. Maar Hil wist niet waar haar man uithing. Laat staan of-ie nog leefde.

Dat bleef ook onduidelijk later voor het gerecht. Wel bleek uit getuigen- verklaringen dat zij deze echtgenoot met een gloeiende tang in zijn piemel had 'genepen'. Zij zei toen dat zij haar man bestraft had omdat hij zich aan hoererij had schuldig gemaakt.
Volgens Het Parool van 16/02/2013 is Coert C. ter zitting gevraagd of hij daarvan op de hoogte was. Helaas meldt het dagblad zijn antwoord niet.
Het Parool houdt op waar de sappigheid begint.

Om op het begin terug te komen. Op 16 februari jongstleden overleed Tony Sheridan. De zanger die de onbekende Beatles in de vroege zestiger jaren begeleidde te Hamburg. IN de Top Ten Club. Door zowel John Lennon als Sir Paul McCartney als 'teacher' betiteld. Die Ringo Star introduceerde als vervanger. Aan de drums.
Op hun eerste halve lp (half door Sheridan vol gezongen) van 22/06/1961 heetten ze 'the Beat Boys'. Hun debuutsingle verscheen als van 'the Moondogs'. En wel omdat beatle teveel leek op 'Pidel', plat-Duits voor penis. Vergelijkbaar met onze piemel.

Schrijver: Jos Zuijderwijk, 23 februari 2013


Geplaatst in de categorie: muziek

4.2 met 8 stemmen 219Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
23 februari 2013
Email:
moi636yahoo.com
En dat heb je even goed neergezet!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)