Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Paardenkracht

Behoed u als u per abuis door België rijdt. De kans dat u veilig weer thuis geraakt, wordt met de week kleiner. Het is niet denkbeeldig dat als u uw wenkbrauwen ophaalt naar een andere automobilist of godbetert uw verkeerde vinger toont, hij uitstapt, zijn baseballknuppel uit zijn koffer haalt en u een paar rake mokerslagen verkoopt, waarna hij uw voorruit en koplampen een flinke beurt geeft. Nog altijd met zijn baseballknuppel, hihihi. Het is niet dat ik het grappig vind, integendeel, maar de laatste tijd kan ik een ongecontroleerde hihihi nog maar moeilijk onderdrukken.

Enkele maanden geleden vond een andere halve gare er niks beters op dan tijdens een discussie een andere bestuurder te lijf te gaan met een bosmaaier, waarna zijn been moet geamputeerd worden.
Gisteren was het in Antwerpen opnieuw prijs. Een jongeman werd er op de openbare weg eerst neergeslagen door een groepje heethoofden en daarna twee keer overreden door een auto met heel veel paardenkracht, eerst vooruit en om zeker te zijn ook nog eens achteruit. Het slachtoffer was morsdood.

Het wordt tijd dat we allemaal met getinte ruiten gaan rondrijden. Zodat andere bestuurders het niet meer zien wanneer wij hevig gesticuleren, luidkeels vloeken en strakke middelvingers in de lucht steken. Allemaal in onze eigen cocon elkaar lekker anoniem uitschelden, zoals wij zo goed kunnen, terwijl we vergeten te ritsen.

Want er zit nogal wat opgekropte agressie in ons de laatste tijd. Zou dat van al dat paardenvlees zijn, vraag ik me af. Hihihi.

Schrijver: Johan De Smet, 24 februari 2013


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.1 met 33 stemmen 459Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
24 februari 2013
Als niet-autobezitter zegen ik mezelf rijk als ik soms zie hoe auto-bestuurders met elkaar omgaan. Om het minste of geringste toeteren ze als opgefokte stieren en ze willen allemaal haantje-de-voorste zijn, zelfs de bezitters van oude Mercedessen of andere logge automobielen.
In Nederland zijn te weinig wegen voor al die hitsige auto's. In Amerika zijn lange, autoloze wegen ook allang verleden tijd. Sommige mensen hebben zelfs twee auto's of meer voor hun woongenot staan.
Heel Nederland staat volgepropt met die blikken op vier wielen, bumper aan bumper. Overdaad schaadt, maar ondertussen staan nieuwelingen in de rij bij de rijscholen en gaat de auto-fabricage onverminderd door. Onnatuurlijke snelheid veroorzaakt stress bij mensen en als daar ook nog eens concurrentie bijkomt, dan is het drama compleet.

Dan je link met paardenvlees. Paarden eten hoofdzakelijk haver en haver kalmeert hen. Bovendien bevat paardenvlees veel ijzer en dat schenkt uithoudingsvermogen en daardoor zeker geen agressie.
Werkdruk, vermoeiende rij-stress en koffie met suiker verhogen wel de intolerantie. Agressie blijft altijd een zaak van de persoon in kwestie en is als zodanig vaak te herleiden tot psychische problemen, die onopgelost worden geprojecteerd op aansturende, toevallige medeweggebruikers.
Net zo als de ANWB mag er wel een spoedeisende, mobiele hulpverleningsorganisatie voor psychische stoornissen bij automobilisten komen!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)