Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

We gaan naar Roemenië

Daar zitten we weer, zoals elk jaar, onder het lamplicht gebogen over de keukentafel. Voor onze ogen glinsteren de brochures met de vakantie aanbiedingen. Waar gaan we dit jaar heen? Die vraag wordt steeds lastiger te beantwoorden.
Vroeger, ach ja vroeger, toen gingen we gewoon met het hele gezin naar Zuid-Europa. Lekker warm, gastvrij en goedkoop. Maar Frankrijk viel al snel af: veel te duur en onvriendelijk. We zijn een paar jaar in Spanje en Portugal geweest. Heerlijke jaren, lekker ontspannen in de zon, maar het werd wel steeds drukker overal. In Spanje zijn we een keer bestolen en ook in Portugal voelden we ons niet veilig meer. Toen zijn we een jaartje naar het noorden gegaan en zelfs een keer naar het westen, maar we hadden pech. De ruitenwissers van de auto zien we nog heen en weer gaan als we aan die vakanties terugdenken.

We willen gewoon naar een rustig zonnig land, maar het zuiden gaat niet meer. Naar Griekenland durven we niet met al die protesten tegen de bezuinigingen daar. Turkije en Cyprus? Geen denken aan. Italië doen we sowieso niet sinds Berlusconi daar weer terug is. We gaan niet naar het land van een seksmaniak, bedrieger en crimineel. Duitsland dan? Dat tussendoortje van vijf jaar geleden was wel leuk.

Maar Duitsland is in hoog tempo veranderd lezen we op internet. Het land wordt overspoeld door Roemenen en Bulgaren. Sinds de Europese politici de grenzen open gooiden komen er een paar honderdduizend per jaar naar Duitsland. In sommige steden is het aantal Roemenen zelfs zes keer zo groot als een paar jaar geleden.
Maar wacht eens, Roemenië loopt dus leeg, dus het is er lekker rustig. En de Nederlanders weten dat nog niet, want wij houden de grenzen nog even dicht. Ja Roemenië lijkt ons wel wat. Het is een arm land, dus voor ons goedkoop. De Zwarte Zee klinkt heel aanlokkelijk en de zon schijnt er overvloedig, lezen we op internet. Wel een beetje vreemd dat we tussen onze stapel reisgidsen maar een paar hotels vinden aan de Roemeense stranden. Maar dat bewijst dus dat het er nog niet zo toeristisch is.
Ja die plaatjes zien er veelbelovend uit. We doen het! We gaan dit jaar naar Roemenië!

Schrijver: Rob Chevallier, 4 mrt. 2013


Geplaatst in de categorie: vakantie

3,0 met 5 stemmen 657Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
4 mrt. 2013
Weet je dat er ook mensen zijn, meer dan je denkt, die nooit meer op vakantie kunnen?
Naam:
J.de Groot
Datum:
4 mrt. 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Niks brandbaars meenemen hoor!
Zelfs Dracula kan er niets voor je doen
of voor je redden.
Weg is weg en blijft weg.
Ja dat is een brandbaar "kunstje" daar!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)