Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

van de Partij tegen Vertrutteling

"Omdat inwoners in staat moeten zijn om schone lucht in te ademen in eigen huis" is het binnenkort verboden om in Californië te roken in eigen woning.

Jullie lezen het goed, lieve kippige liplezers: in EIGEN woning. Los van de vraag hoe ze dit denken te gaan controleren; als de rook niet langer je neus uitkomt, maar dwars door muren, vloeren en plafonds door gaat...komt er dan een pil op de markt zodat iedereen minimaal naar bloemetjes ruikt om elkaars shit te dogen?

Natuurlijk is roken en meeroken schandalig schadelijk voor onze gezondheid, wat vooral ook te merken is op zo'n degelijke regenachtige werkdag...kijk eens wat vaker in de spiegel van dat dampend stuk ongeluk; alsof Uw leven nou zo gezond op rolletjes loopt.

Zijn het nu dezelfde piepeltjes die ieder straaltje zon meepakken...van mening dat op roken de doodstraf moet staan en maar kankeren op alles wat de hersens aantast...en zit dat lekker, zo dicht op de huid?

Dit is geen lobby, geen rookgordijn, maar de Partij tegen Vertrutteling en ik weiger elke vezel van mijn blijf van mijn huis lijf, een toekomst waarin ik alle zwartgallige buienverraders over mij heen krijg, omdat ik nooit genezen zal kunnen worden van mijn verslaving aan vrijheid.

Schrijver: Monique Methorst, 13 maart 2013


Geplaatst in de categorie: vrijheid

4.2 met 14 stemmen 303Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
George
Datum:
13 maart 2013
Goed gesproken. Er zijn grenzen aan de bemoeienis van overheids- en instantiewege. Zeker in eigen huis!
Naam:
Len Cornelis
Datum:
13 maart 2013
Weer eigenzinnige invalshoek. De laatste alinea is beslist aansprekend. Als dagcolumnist demonstreer je geheel eigen toonzettingen. Doorgaan, dus.
Naam:
Jos Zuijderwijk
Datum:
13 maart 2013
Is 't hier echt anders Monique? Ik zie massa's echtelieden 's avonds in de vrieskou op balkons dampend vernikkelen met hun rokertje. Maakt ons huwelijk net zo onvrij als de wet in Californië?
Naam:
J.de Groot
Datum:
13 maart 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Vrijheid zit in je hoofd en je denken als je dat niet kunt ontplooien, beleven en ontwikkelen dan ben je een volgeling. De een kan dat, de ander niet!

Iedereen heeft zijn eigen keus, en dat is maar goed ook.
Verplichting geeft totaal geen verlichting.
Amen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)