Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Pestprobleem eindelijk opgelost

Eindelijk. Er komt een wet. Er zal nooit meer gepest worden en waar wel gepest wordt zal direct adequaat worden opgetreden. Pesters aller Nederlanden, vergeet het maar.
De VVD-er Sander Dekker, u weet wel van die partij die tegen nutteloze en zinloze wetten is, heeft een wet ingediend die scholen bij de wet verplicht pesten tegen te gaan. Tot op heden vonden scholen het uiteraard geen probleem. Meesters en juffrouwen stonden machteloos, krachteloos en radeloos te hopen dat de pester zich zou inhouden.

Nu moeten ze bewijzen dat ze met een effectief anti-pestprogramma werken. Er komt een verbod op onzinnige pestcursussen, zoals knuffelen met paarden, en zelfbenoemde coaches die grote bedragen vangen voor kwakzalverij maken geen kans meer. Alleen gecertificeerde coaches mogen nog grote bedragen vragen voor kwakzalverij. En natuurlijk de zelfbenoemde certificatie-organisaties die andere bedrijven certificeren, ook die mogen forse rekeningen schrijven voor kwakzalverij, maar de vrije jongen of het vrije meisje, die mogen niet meer.

Want er is een wet.

En dan is het opgelost.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 28 maart 2013


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4.0 met 7 stemmen 212Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
28 maart 2013
Email:
moi636yahoo.com
Ja, vind deze ook goed.
Ben zo vaak gepest, vreemd genoeg vrijwel nooit door meisjes/vrouwen. Volgens mij heeft het meer effect als ouders kinderen meer zelfvertrouwen meegeven, zo weten de meesten het niet eens dát het gebeurt.
Een wet? Laat me niet lachen, belachelijk. En leraren kijken gewoon weg, soms doen ze zelfs mee.
Naam:
Hendrik
Datum:
28 maart 2013
Email:
klaassens38zonnet.nl
Lekker scherpe column. Ik geloof ook niet dat zo'n wet zal helpen om het pesten terug te dringen. Toch is het wel nodig om strenger tegen notoire treiterkonten op te treden, vooral tegen cyberpesters. Als beheerder van een forum heb ik stalkers en pesters aangepakt. Dat was effectief, maar het kostte wel veel tijd. Ik denk daarom dat veel mensen gewoon de moeite niet willen nemen om tegen vuilbloggers op te treden. Jammer, want nu worden steeds meer mensen daarvan het slachtoffer.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
28 maart 2013
Bij wettelijke verplichting om pesten als school te bestrijden, ligt cynisme voor de hand. Maar schrijnende verhalen over zelfmoorden bij jongeren schokken ook. Uiteraard biedt de wet geen paradijs op aarde. Maar als de docent meer verantwoordelijkheid voelt, en als de overdaad aan allerlei anti-pestprogramma's verdwijnt, dan is een wettelijke stok achter de deur wellicht effectief. Maar zekerheid biedt wetgeving beslist niet. Al hoop ik toch op enige verbetering.
Naam:
George
Datum:
28 maart 2013
Een passend, vilein cynisch stukje. We zijn natuurlijk allemaal tegen pesten. Maar of deze wet helpt? Ik vrees dat de verwachting die uit je stuk straalt meer kans van slagen heeft uit te komen...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)