Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Paradijs

Terwijl u elke maand de helft van uw zuurverdiend loon afstaat aan de overheid, die het dan maar verkwanselt en u er tegen uw pensioen niks meer van terugziet, zitten aan de andere kant van de beschaving enkele tienduizenden rijken hun geld te verstoppen in belastingparadijzen waar u en ik nooit zullen komen, laat staan dat we de naam ervan kunnen uitspreken. Of had u al van Maruteiavijeta gehoord? Ik ook niet, ik vind het dan ook uit waar u bij zit.

Alle gekheid op een palmboomtak: enkele tienduizenden superrijken hebben op de Kaaimaneilanden, de Britse maagdeneilanden en nog wat andere eilanden - waar de lokale bevolking zich ledig houdt met kokosnoten kraken en het aantal uren zonneschijn tellen - samen 25.000.000.000.000 euro weggezet. Ook dat kan u niet uitspreken, daarom doe ik het in uw plaats: 25 biljoen euro. Ondertussen sleept ú zich wel elke dag van wekker naar werk en terug voor nog geen 2.000 euro per maand, waarmee u huis en goed moet afbetalen en al blij mag zijn als er op het einde van de maand nog iets overblijft. Die rijkelui weten niet eens hoe ze erin geslaagd zijn zoveel geld te vergaren, maar ze zijn wel slim genoeg om uit te vissen hoe ze er vooral géén belastingen op moeten betalen. Eerlijk verdiend, zeggen ze dan, en daar moet Vadertje Staat met zijn handen afblijven. De initialen van die belastingontduikers zijn deze week gepubliceerd. We moesten die snoodaards maar eens zoeken tot we ze gevonden hebben en hen op hun belastingparadijzen in hun blootje achterlaten, met enkel een briefje van 5 euro om voor hun edele delen te houden, zoals dat hoort in een paradijs.

Schrijver: Johan De Smet, 7 april 2013


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.1 met 11 stemmen 301Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Mohair
Datum:
7 april 2013
Wat verwoord je het weer hilarisch, graag gelezen
Naam:
J.de Groot
Datum:
7 april 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Euro's....
maar er zullen toch ook wel een paar nullen
met Dollars opgevuld worden,
denk ik zomaar, of is dat raar?

25.000.000.000.000. zouden die er wel zijn,
ja ik roep ook maar wat, nu we toch bezig zijn
ja, in mijn roepies zit ik wel goed....
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
7 april 2013
Een mooie anarchie tegen zelfverrijking en alle Dagobert Ducken op onze aardbol.
Kanttekening: Er zijn ook mensen die van minder dan duizend euro moeten rondkomen en er zijn zelfs mensen, die moeten bedelen om een euro om een kroket uit de muur te halen, want koffie halen ze wel bij supermarkten, die gratis bekertjes aanbieden.
Saillant detail: Zij zijn blijer met hun gratis koffie, dan de superrijken met hun espresso in een hangmat op een Caraïbisch eiland! Het duurde te lang of het was niet heet genoeg meer. De narcistische verveling van biljonairs vraagt erom om hen met televisiebeelden en al te kielhalen, maar zonder hen te verzuipen, want dat doen ze zelf maar in hun zinloze geldbergen.
Naam:
Irma
Datum:
7 april 2013
De gave van de humor!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)