Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Klein, maar fijntjes Nederland

Nou zijn de meeste dromen bedrog, maar als ik wakker word en dat bord stamppot ligt er nog...it wasn 't me. Zo zagen de Wallen onder onze ogen er niet bepaald uit, daar minder om te slapen. Door alles toe te laten, houden we ons groot, Nederland het hart zo klein, maar fijntjes pleuren we net zo lief van mening, zoveel meer te zijn dan modderfiguren wij nu weer slaan door van een kluit woorden nog geen fatsoenlijke droom te kunnen kleien, laat staan een koninklijke.

Geen taboe blijft veilig in handen van tolerant typisch Nederlands toch...en wat dondert het ook? We hebben altijd nog een dijk van een talent om van iets saais een punt te maken, droppen al jaren slechts de smaak van sterren bij de Visie van het Valse Songfestival af. Dus met veel oerHollands gevoel, aan onze hooggehakte klompen, om al rappend en beppend straks in de finale compleet van oranje over de rooie te mogen afgaan.

Niet het klootjesvolk, maar als koning in spe verlegen om tekst, hier zelf om heeft gevraagd; geef mij de inspiratie. Nou, daar sta je dan te dromen overlopend van water en dat is nou jammer...een koning verdient zijn droombaan pas werkelijk door inspiratie te géven.

Schrijver: Monique Methorst, 24 april 2013


Geplaatst in de categorie: koningshuis

4.2 met 9 stemmen 255Er zijn 7 reacties op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
26 april 2013
Email:
moi636yahoo.com
Schitterende reactie Nico, ben ik blij mee!
Monique: zekers word Nederland uitgelachen en terecht, het blijft een afknapper dat hele koningslied.
Naam:
Nico Noorman
Datum:
24 april 2013
Email:
niconoormanhotmail.com
Ze hadden jou dat lied moeten laten schrijven Monique. Dan hadden we een nog leukere discussie gehad. Maar de boodschap is duidelijk en ik begin al wat te wennen aan je taalgebruik ;).
Naam:
Monique H
Datum:
24 april 2013
Geweldige column...gaat me ook aan 't hart dat er zoveel taalfouten in het Koningslied staan, beschamend vind ik het, vooral omdat het al bekend is in heel Europa...
En de koning? Ik verwacht totaal geen creativiteit van hem....misschien kan Máxima hem helpen ;)
Naam:
Monique Methorst
Datum:
24 april 2013
Email:
moi636yahoo.com
Hahaha dank jullie wel!
Zat gisteravond tegen de deadline aan, misschien is dat het, maar heb nu wel die van volgende week al klaar, dat scheelt.
Ja, ik las op internet dat het fiasco van het koningslied aan het klootjesvolk zelf ligt, maar ik blijf erbij: je bent een schrijver of niet. Als er niets bruikbaars tussen zit, had het groepje zelf ook wel wat beters kunnen verzinnen. Maar ik bekijk het inderdaad van een ander standpunt; zie laatste regel.
Naam:
J. de Groot
Datum:
24 april 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Elke week een probleem bij het plaatsen van de woensdagcolumn, zal toeval zijn...of is er iemand bang voor je scherpe pen?

Ja, ja ik maak maar een grapje hoor voordat ik dat weer op mijn dak krijg, maar je treft het niet.

En of de Koning ons inspiratie zal gaan geven... wie zal het zeggen Monique, ja, een paar goede schrijvers erbij dat kunnen we hier wel gebruiken, misschien kan hij zelf hier ook eens een columnpje plaatsen wie weet, kan hij hier onze (........) eens wassen en watergolven.
Naam:
Hendrik
Datum:
24 april 2013
Email:
klaassens38zonnet.nl
Hoi Monique, wat ik origineel in deze column vind, is dat je het belabberde niveau van het koningslied vergelijkt met de bagger die Nederland instuurt naar het internationale songfestival. Misschien doet Anouk het nu beter, maar de afgelopen jaren was het inderdaad verschrikkelijk.
Leuke, speelse column!
Naam:
Len Cornelis
Datum:
24 april 2013
Dichterlijk verwoord standpunt over nationaal gedoe en gebrek aan inspiratie. Prima! Waarom staat deze dagcolumn niet op voorpagina?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)