Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

In strijd met de wet der burgerlijkheid

Met het geestverzuimend Project Pech bij Privacy, halen we met een boost flink uit door wat er ook roest aan Uw reet, want U vraagt er gewoon om...en maar bellen naar het buitenland, dat kost wat... voor de overheid weer een gat in de markt bedacht, dus show me the money!
Geen boevenfluisteraar, maar smeris slechts in verbinding tussen de lijnen door harddrugsgebruik en criminaliteit in één adem te noemen, mag de burger als onbetaalde verklikker aan de gang. U weet toch: de politie maakt er wel werk van.

Op grote schaal de verleiding onder plaatselijk verdovende paardenmiddelen per brief in kaart gebracht. Link kijken, dan lijkt het nog wat...en mag dat?
Een inval van bureau Jeugdzorg minder of meer gezemel op Uw gezondheid...gefeliciteerd! U staat nu geregistreerd. Op de Zwarte Lijst geslingerd als Grootgebruiker van D R U G S. Boeh.

Zij komen van ver, waren nooit jong, worden nooit te oud, helden op kruistocht tegen alles wat burgerlijkheid bedreigt, roeien zij met veel plezier en uit alle macht die ze er maar bij kunnen slepen, het leven uit andermans binnenpretjes.


Buiten dat, als U dan toch de deur plat loopt bij de slijterij voor wat drank bij wat U ook maar uitvreet in eigen kring, poederen wij onze neus nog even bij. Zonder gebruikers, geen dealers? Zonder drinkers, geen leven in de brouwerij. Maar dat is zeker iets anders...

om nietsvermoedende mensen in een stuip te jagen, doorbrieven uit naam der wet vervalt het recht op privacy, indien de dealer een hoger doel dient, moet de burger maar slikken alsof hij een bad trip verdient? Beste Big Brother in crime en leuk geprobeerd!
Maar er staat toch duidelijk in onze wet dat het gebruiken van harddrugs NIET strafbaar is. Vooralsnog blijft het bij de vraag of iemand te koop loopt, met een vriend belt of überhaupt gebruikt; enkel een naam op een gezamenlijke telefoonlijst en dat bewijst? Het is de burgemeester maar. Met Woerden bent U verkeerd verbonden.


http://www.dichtbij.nl/woerden/112/artikel/2740414/update-heftige-maatregelen-in-lokale-war-on-drugs.aspx

Schrijver: Monique Methorst, 1 mei 2013


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.5 met 6 stemmen 269Er zijn 7 reacties op deze inzending:

Naam:
Ben van Haren
Datum:
2 mei 2013
Interessante inzending.,
Bedenk wel elk nadeel heeft ook zijn voordeel.
Privacy...door de moderne techniek komen ook heel veel niet bedoelde openbaringen aan het licht.
Zie de laatste ontwikkelingen in het opsporen van b.v. de misdaad, door het DNA onderzoek (o.a.Marianne Vaatstra) ook daar worden privacy van onderdelen en inzichten nu heel anders bekeken.
We zullen er mee moeten leren leven.
Tip, iedereen is gewaarschuwd!!!
Naam:
J.de Groot
Datum:
2 mei 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Ja dat begrijp ik Monique maar 'Privacy' is toch zo langzamerhand een woord uit de vorige eeuw!
Of je het aanstaat of niet, dat station zijn we allang voorbij...helaas ja!
Naam:
Monique Methorst
Datum:
2 mei 2013
Email:
moi636yahoo.com
Joke, nee het gaat me niet om vrijgeven van drugs, meer omdat ik me er al jaren aan erger. Want drank is volkomen geaccepteerd en vrij verkrijgbaar ( wel leeftijd natuurlijk )
Maar dit soort praktijken is al jaren eerder geprobeerd, ik schrik ervan dat ze zover gaan, sommige mensen zullen niet weten dat dit een grove schending op privacy is. Ze hebben ook bedrijven een brief gestuurd!
Hendrik: ja dat klopt. Privacy brokkelt met de dag meer af, maak me daar ook zorgen om. Vandaar dat ik er zoveel stukjes over schrijf.
Naam:
J.de Groot
Datum:
2 mei 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Hum, nog even op mijn vorige reactievraag terug komen:
drugs ook vrij geven ( het in handelen dan) net als drank..????

Of het verhandelen van (sterke)drank ook strafbaar stellen...?!
Zoiets als: gelijke monniken gelijke kappen!

Nou dat zal een ophef gaan geven dan,
ik denk dat er dan heel snel een oplossing komt!
Althans in Nederland.

Ik denk nog even verder.....
Naam:
Hendrik
Datum:
2 mei 2013
Email:
klaassens38zonnet.nl
In het vakje waarin je de naam moet invullen ben ik alvast begonnen met mijn reactie. Mea culpa. :-)
Naam:
Hoi Monique
Datum:
2 mei 2013
Email:
klaassens38zonnet.nl
Hallo Monique, goed dat je dit aan de kaak stelt! Ik heb het even nagetrokken, en je hebt gelijk: het gebruik van harddrugs is inderdaad NIET strafbaar. Dat kwam ik nota bene tegen op een website van de politie! Je kunt dat hier vinden: www.vraaghetdepolitie.nl/sf.mcgi?158. Op die politiesite staat trouwens dat het bezit en het verhandelen ervan wel strafbaar is.

Hoe dan ook: door die actie om harddruggebruikers in Woerden te registreren tast men in feite de privacy van die gebruikers aan. Ze kunnen zelfs hulpverlening opdringen, terwijl ik vind dat mensen er zelf om moeten vragen.
Ondertussen komt Opstelten met nieuwe, vergaande maatregelen om computercriminaliteit aan te pakken. Ik ben bang dat daar misbruik van zal worden gemaakt om méér mensen te bespioneren dan strikt nodig is. Nergens ter wereld wordt immers al meer afgeluisterd dan in Nederland.
Naam:
J.de Groot
Datum:
2 mei 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Niet eenvoudig wat je schrijft hier Monique!
Drank en Drugs zijn beiden verslavend ...
er is veel gelijkenis!
Niet alleen in het aanzicht/aanpak en de tolerantie,
maar ook in de misdaad en uitwassen ligt dat wat anders.
Daar zijn de verschillen heel groot.

Hoe gaat men dat willen oplossen,
drugs ook vrij geven net als drank...???
Moeilijk hoor!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)