Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Als de vrouw niets is, hoe wilt U dan als man geboren worden?

Nou ben ik al jaren in het reine gekomen met het menselijk lichaam om er openlijk voor uit te komen dat wij vrouwen helemaal kut zijn, de roodgelakte nagel aan de kist en ons hoofd in de wolken, heeft U nog even? Of wij wel hetzelfde verdienen als de man is onbelangrijk, maar waaraan verdienen vrouwen in andere culturen het om minder dan niets waard te zijn ten opzichte van mannen?

Het stikt hier al volgens de regels van wat ze niet allemaal verzinnen en geloof mij maar...
alsof de vrouw iets moet aantrekken van dat pak ellende, waar zo extreem veel om te doen is...het verknipte: al eeuwen terug uit de mode geraakt, zo blijven ze in tenten wonen.
Niet dat het veel uitmaakt; er is niet veel nodig om een man uit zíjn tent te lokken, maar net hoe het uitkomt als zijnde cultuurdingetje à llah geoorloofd.

Omdat het zo ontzettend belangrijk is hem gelukkig te houden, de spanning erin om te besnijden...dus leeft hij zich uit en de vrouw heeft het overleven. Macht luistert dan ook heel nauw, lieve kippige liplezers...wie mooi volgens zijn exclusieve voorwaarden wil zijn, moet maar flink veel pijn lijden. Het is geen schande hoor, dan maar zonder man...het opbreken van het feestje wat kuisheid heet en tegen genitale verminking te strijden.

In welke religie wordt de vrouw nou niet gebombardeerd tot voetveeg, door slaafs opvolgen van religieuze drogredenen laten zij zich een ondergeschikte rol aan praten.
Maar de meeste kans op straf als meisje geboren te worden, is wat men onder cultuur verstaat, zoals de bizarre vorm van seksisme in de Lotusschoentjes stak, enkel om de man in China te gerieven...braken ouders met een steen de tenen van meisjes, om te dienen als schoonheidsideaal. Google, huiver en oordeelt U zelf.

Feminisme is niet het afgeven op mannen, maar draait om vrijheid. Voor mij zo vanzelfsprekend...vrouwen hier in Nederland die zo hard om respect roepen hebben gewoon last van een luxe probleem en ik betwijfel of mannen in sommige culturen ooit de luxe van de mannelijke hoofdrol zullen opgeven door vrouwen als mensen te accepteren.

Schrijver: Monique Methorst, 29 mei 2013


Geplaatst in de categorie: vrouwen

4.1 met 8 stemmen 751Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
31 mei 2013
Email:
moi636yahoo.com
Dank voor alle reacties! Mede dankzij Len's eerdere reacties ( op vorige columns ) ben ik wat kritischer gaan kijken, soms gebruik ik teveel woordspelingen, hij heeft gelijk. Het moet wel leesbaar blijven voor anderen, soms laat ik me een beetje gaan.
Was vooral belangrijk hoe ik over feminisme denk, vandaar die laatste alinea.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
31 mei 2013
Duidelijk statement, verwoord in pittige column. Deze keer beheerst gebruik van dichterlijke taal, zoals in de inleidende zin. Monique, je columns over actuele zaken worden er zo sterker door, vind ik.
Naam:
Monique
Datum:
29 mei 2013
Email:
xmoniquex6hotmail.com
Heel goede column en helemaal waar...
Geniaal hoe je met woorden speelt en daar ook nog een reëel verhaal van maakt, en wat voor een....geweldig!
Naam:
George
Datum:
29 mei 2013
Laatste zin schot in de roos. Hoewel ook in vrouwelijke psyche iets dubbels en zeer complexs zit. But agree: de Vrouw is de beste,de mooiste uitvinding van Moeder Natuur:-)
Naam:
J.de Groot
Datum:
29 mei 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Ik kan je wel zoenen....
al ben ik zo hetero als de pest!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)