Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Amerikaanse toestanden

Nou meende ik een klikje te horen toen ik de telefoon opnam.
Inbeelding. Of misschien was het wel een klikje, maar dan niet het klikje dat ik voor oren had; het aanzetten van een bandrecorder op een anoniem hoofdkantoor van een anonieme organisatie met stoer kijkende mannen, bewijzen verzamelend om mij in het nauw te kunnen drijven. Om iets. Of niets.

Nee hoor, het klikje was gewoon een storing op de lijn, onweer boven een centrale of een glasvezel die zich omdraaide in het graf.
Hoewel…

Sinds meneer Edward Snowden bekend heeft dat Amerikaanse veiligheidsdiensten massaal afluisteren weet ik niets meer zeker. Alles en iedereen kan worden afgeluisterd en afgetapt, ook in Nederland. Dus ook ik.
Gelukkig heb ik in het gesprek met mijn vriend David (die belde) geen woorden genoemd als jihadtraining of afscheidsbrief, laat staan in één zin. Gelukkig hebben we geen grappen gemaakt over snelkookpanbommen of hoe we een aanval met sarin kunnen voorbereiden in de metro van Utrecht of Paris, Texas. We zouden gek worden van de klikjes. En van de mannen die ons vanuit geblindeerde zwarte SUV’s in de gaten kwamen houden.

Ik heb niets te vrezen want ik heb nada te maken met Al Qaida, laat staan met illegale vrouwenhandel of Mexicaanse drugskartels.

En bovendien; als die zogenaamde veiligheidsdiensten zo massaal kunnen afluisteren, waarom hebben ze de fraude in de Nederlandse zorg dan niet ontdekt? Waarom hebben ze niet gewaarschuwd voor de Fyra? Waarom hebben ze onze regering niet getipt dat er examens zijn gestolen op nota bene een school met een islamitische naam? Omdat ze het niet wisten! Want ze luisteren helemaal niet alles en iedereen af.

Wat wél waar is, is dat al het wereldlijke e-mail-, twitter- en blogverkeer op signaalwoorden wordt gecheckt. Dus die zwarte SUV met geblindeerde ramen hier aan de overkant staat er echt niet zonder reden.
Oh shit…

Schrijver: Marcel Harmsen, 14 juni 2013


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.5 met 4 stemmen 141Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
14 juni 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Zal ik toch maar eens kijken of ik mijn oude Klik-Klak...
nog kan vinden, wel weer even oefenen, want
als je daar van een tik op je vingers krijgt doet dat verdomd zeer!

Graag gelezen.
Naam:
Joost Maghet
Datum:
14 juni 2013
Voor een zekere detectie moet je nog even een paar multinationals noemen. Shell en Monsanto doen doorgaans wonderen. Hierbij dan, graag gedaan hoor. Of komen die SUV's nu bij mij voor de deur? Ach dan weten we in elk geval waar ze zijn.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)