Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Als niemand mag weten, hoe rot ook...

Geestelijk in hoge nood breekt wet, op de bejaarde hersenpan klinkt dan weer zo onverteerbaar. En omdat de gevangenis ook al niet te pruimen is, moet de samenleving het uitzitten van straf maar in het juiste perspectief plaatsen...wetsovertreders horen beter thuis voor de buis, enkel omdat "houdt de dief" in strijd is met de rechten van de parasiet op medeburgers. Zo lust ik er nog wel een paar.

Nou mogen we niet moeilijk doen, want eerlijk is eerlijk...van de crisis raakt de laag bij de grondse samenleving net zo goed hard van slag, er is nog geen fatsoenlijke boterham meer om em te smeren met het geld van een ander en daar springt de Bond van Wetsovertreders handig op in. What's in the name...Nederland staat al op z'n illegale kop; door maar niet te willen begrijpen wat en wie er nou zo moeilijk aan het woord is...en de regering maar loeren de godgansche dag naar ons gedrag, maar nog geen fractie (h)erkent het echte slachtoffer; niet van omstandigheden, maar aan een dader...

als Benno L. na vier jaar, goedkoop onder de hamer van menig rechter vandaan.
Vier jaar, lieve kippige liplezer! En wie kruipt er in zijn hol rond om van een monster als hij een lijdend onderwerp te maken? Dat het hier gaat om misbruik van de meest kwetsbare groep in onze samenleving; gehandicapte meisjes vanaf vijf jaar, daar mag niet aan herinnerd worden of we schenden zijn rechten door de arme man te stigmatiseren. Boeh.

Zo beschaafd mogelijk, is dat krampachtig rekening gaan houden met mensen die altijd achteraf voor slachtoffer gaan spelen? En of het nou gaat om een legertje lefgozertjes tegen één man, iemand die een bejaarde berooft van tien euro én zijn leven of de zoveelste pedozielige vent badend in krokodillentranen; spijt hebben ze allemaal. Niet van gepleegde feiten, maar van de aandacht die het verdient, dus ook geen tweede kans maar levenslang met je volle porem te kijk worden gezet als de rotte appel die je bent.

Schrijver: Monique Methorst, 3 juli 2013


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.4 met 10 stemmen 230Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
4 juli 2013
Email:
moi636yahoo.com
Mooi compliment Petra!
Franciscus: en dat al sinds 1972, ja die bestaat echt. Column is deels gebaseerd op recent nieuws over restaurant die door deze bond gesommeerd (!) werd de foto van een eetpiraat te verwijderen van internet, om privacyrechten. Ik heb diverse zaken hierboven aangehaald, maar er zijn er nog meer waar deze bond van zich liet horen.
Naam:
Franciscus Borst
Datum:
4 juli 2013
Email:
franciscusborsthotmail.nl
Bond van Wetsovertreders? Bestaat die echt? Alles is zo krom in Nederland dat het bijna rond is en dan? Dan hebben we een gaatje waar alles in verdwijnt. Waarschijnlijk naar Afrika..
Naam:
Petra Hermans
Datum:
3 juli 2013
Email:
worldpoet546live.nl
Monique, ik moet toegeven dat dit een grandioos
stellig stuk is! Een behoorlijke toon die jij
durft en weet aan te slaan. Mijn compliment!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)