Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Dreigtweets

Er is een zinnetje dat hard kan aankomen als je er niet op bedacht bent: “Ik weet waar je kinderen naar school gaan.”
Anoniem geuit door een gefrustreerd persoon kan dit dreigement, want al is het geen dreigement an sich, toch wordt het meestal wel zo opgevat, ervoor zorgen dat je minder lekker in slaap valt en overdag wat vaker over je schouder kijkt. Het is een gemeen zinnetje want de politie kan er niets mee. “Ik weet waar je kinderen naar school gaan” valt in de categorie “Ik weet waar jouw vrouw naar de kapper gaat”, “ik weet hoe een koe een haas vangt” en “ik weet waar Abraham de mosterd haalt.”

Robin Haase is een gedreven Nederlands tennisicoon en krijgt dreigtweets. Waaronder: “Ik weet waar je kinderen naar school gaan.”
En had de moed om dat bekend te maken.

Er zijn blijkbaar goksyndicaten (ik heb niemand in mijn kennissenkring die daarin werkzaam is of het zou Erik Jan moeten zijn want waar die het toch allemaal van doet) die zich bemoeien met sporters als Robin Haase.
Nu kun je als gokker twee dingen doen: Inzetten op winst of inzetten op verlies. Als Robin Haase zou winnen van die ongelooflijk lelijke Schot Andy Murray (ik weet waar zijn kinderen naar school gaan) dan gaat een meute gefrustreerde gokkers tweets versturen naar Robin. Maar ook als hij zou verliezen gebeurt dat want dat zijn dan de gokkers die hadden gehoopt binnen te lopen op een onverwachte uitslag. Kortom; als je als sporter wint of verliest zijn er altijd gokkers niet blij. En het enge van gokkers is: Die denken in termen van alles of niets. Die zijn beschadigd. Die zijn extreem. Die zijn bipolair.

Nou behoren mensen die gokken tot de domste ter wereld. Daarom lezer, hebben wij ze niet in onze vriendenkring. Ze gaan maar door met gokken terwijl ze allang weten dat ze uiteindelijk het onderspit zullen delven. En als dat moment dan daar is en de deurwaarders zijn vertrokken, dan ligt het altijd aan de gokverslaving. Nooit aan het karakter van de gokker.

Soms lijk ik op een gokker. Dan geef ik anderen de schuld om mijn eigen onvermogen te compenseren. Toen ik mijn vriendin en levenspartner eergisteren heel stom vond omdat ze haar telefoon buiten haar bereik had gelegd en ook nog eens op stil terwijl er vakantiedingen geregeld moesten worden, stuurde ik haar een tweet: “Ik weet waar je kinderen naar school gaan.”
Ze heeft volgens mij niet eens aangifte gedaan. Ze is een ander type dan Robin Haase.

Schrijver: Marcel Harmsen, 12 juli 2013


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.8 met 6 stemmen 505Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
12 juli 2013
Email:
moi636yahoo.com
Prachtig die laatste alinea! Had het nieuws ook gelezen, je hebt nou eenmaal mensen die niet tegen verlies kunnen. Ik kijk er niet van op, dit is de wereld, zo gaan we met elkaar om. En het enge is, soms blijft het niet bij alleen maar online dreigen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)