Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Roemeense rotmoeders

Ineens heb ik een bloedhekel aan Roemeense moeders.
Ze steken onze kunst in de fik, kunnen hun kinderen niet in het gareel houden en zijn ook nog betrokken bij huiszoekingen in het betere deel van Europa. Inbraak dus. Pas op hoor als u op vakantie bent, bel liefst even naar een kennis om te controleren of al uw Apples nog in de fruitmand liggen. Al moet je met die kennis ook weer oppassen want niemand is meer te vertrouwen. De een pakt, de ander neemt, een volgende graait. Wie geeft er nog wel eens wat weg?

Oost-Europeanen; ik heb het er niet mee. Ik versta ze niet, ze zijn crimineel en die het kunnen betalen vreten de buffetten leeg in mijn Griekse all-inclusive vakantieoord. Het is duidelijk; die lui hebben geen beschaving.

Het openen van de Europese grenzen heeft iets van een banketbakker die zwervers uitnodigt in zijn winkel om een spelletje schaak te komen spelen. Dan weet je wat je kunt verwachten als de bakker even naar achter moet.

Het Europa zonder grenzen is gebaseerd op economische en financiële motieven. Eén van de grondleggers van die eenheidsgedachte, zijn naam is me ontschoten, heeft al lang toegeven dat als hij het opnieuw mocht doen, zich eerst zou richten op de cultuur. Cultuur en culturele verschillen zijn van wezenlijk belang om elkaar te begrijpen en elkaar op een dieper niveau aan te voelen.

Nu begrijp ik niks van en voel ik niks positiefs bij ‘Roemeense moeders’. Ik weet niet wat ze denken, ik weet niet wat ze eten, ik weet niet welke liedjes ze zingen als ze hun zonen in bed leggen. Het BNP van Roemenië, dat weet ik dan weer wel.

Het is de schuld van Europa dat ik Roemeense moeders nu haat.

Schrijver: Marcel Harmsen, 26 juli 2013


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.8 met 8 stemmen 250Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
26 juli 2013
Email:
moi636yahoo.com
Joanan kom op zeg! Dus wie arm is, mag stelen? En ik weet niet wat je nou bedoelt met weelde, want die is allang niet meer. Meeste mensen die dupe worden van de handige praktijken, zijn mensen die net zo arm zijn. Sterker nog; Nederland krijgt ontwikkelingshulp.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
26 juli 2013
Roemeense moeders en vaders hebben te kampen met een armoede, die wij ons niet voor kunnen stellen en als wij in hetzelfde schuitje zouden zitten, dan zouden wij precies hetzelfde reageren op de omliggende weelde. Nederlandse topbazen, die voor miljoenen frauderen zijn in verhouding vele malen erger. Ik schaam me plaatsvervangend voor je denigrerende, onjuiste, minachtende titel. Je zou juist mededogen met deze arme moeders moeten hebben. Weet je nog die bisschop, die zei, dat je best een brood mag stelen, als je honger hebt? Begrijp je wel de intentie van Robin Hood? Juist jij zou na deze onware dagcolumn de eerste de beste Roemeense vrouw liefdevol moeten omarmen!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)