Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Omwille van wat?

Kinderen, gaan in Godsnaam dood; godsdienst heeft maar bar weinig met ze op. Geloof het of niet...over de hele wereld zijn er zat volwassenen heilig in da house. Last van ziekten en ongemakkelijke vragen? God is a dj. En of het nou gaat om een Allah's of een God's wil...geen kind aan mazelen wegcreperen of explosief in het nieuws komen.

Oog om oog, tandje erbij en ze noemen het geoorloofd om met een opgeblazen ego iedereen uit de weg te ruimen die verdacht anders hetzelfde lijkt, slepen het morse-dood van religie aan de haren van afgehakte hoofden mee, verkrachten vrouwen omdat het zo verdomde lekker is om als hoerenjong zich goddelijk uit te kunnen leven.

Zo moet het ook duivels handig zijn...niet de zorg, zelfs niet de verantwoording hoeven nemen; is het soms zo moeilijk te geloven…dat een kind met beperking losstaat van wat er aan voodoo maalt door menig Afrikaans hoofd? Dat is mooi man! Slachten we ritueel het geleuter van nog zo’n diep religieus baasje af, zo vader, zo zoon? Dat homoseksualiteit een privézaak is en daarom niet ter discussie staat? Dat de hel inderdaad moet bestaan, waar ik geen ene moer van begrijp… zoals een meisje het van haar familie moet hebben; plegen liever zelfmoord dan uitgehuwelijkt aan de eerste de niet zo beste randpedofiel of om te ontkomen aan mishandeling; vrijwillig een burka dragen? Yeah right.

Mijn zonden kennende, is er geen kerk die mij ooit bekoren kan, bespaar me de illusie van Jezus, Allah, geest of profeet, want er is niets wat mij overtuigen kan, de horror van half de man spelen als kindsoldaten en wat rot het ook…wie haat elkaar nou niet, om welke godsdienst het ook draait…het is altijd wat. Eén van mijn eigenaardigheden als heiden stamt nog uit de tijd toen het hip was om ergens bij te horen, zo mag ik graag bidden dat er eens een einde komt aan een vervloekt woord als atheïst. Zoals ook respect langzaam vervaagt in het niets, wat moet je er ook mee? Zet het onder een foto van iemand die het leven uit zijn kind slaat omdat hij ergens kabouters zag en wat lees je dan? Respect zegt ook niet zo bar veel in dit geval of wel?

Schrijver: Monique Methorst, 24 juli 2013


Geplaatst in de categorie: kinderen

3.9 met 9 stemmen 2.363Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Len Cornelis
Datum:
29 juli 2013
Betrokken en emotionele column, met sterke laatste alinea.
Naam:
Fred
Datum:
24 juli 2013
Hoi Monique ! Kijk eens om, ik sta achter jou...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)