Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Zomerellende

Eindelijk zomer. Temperaturen van dertig graden en meer zijn ons niet vreemd. Er is al veel gezegd over de opwarming van de aarde, maar eindelijk beginnen we er iets van te merken. Dat bespaart ons een lange rit naar Spanje of Italië.

Dus blijven we lekker thuis. De eigen tuin in. En elk week barbecueën. Op zich staat dat al gelijk met duizend pakjes sigaretten roken, maar als het vlees ook nog niet helemaal uitgebakken is, riskeer je de E.coli bacterie op te lopen. Je denkt dat het wel overgaat na wat buikpijn, diarree misschien, desnoods eens braken, maar voor je het weet lig je in een diepe coma en een week later onder een steen met je naam op.

Als je dan toch het geluk hebt bejaard te worden, mag je met zo’n temperaturen niet buiten, laat staan bewegen, en moet je liters water drinken. Als je een beroerte krijgt, is het uren wachten op een ziekenwagen, omdat jonge mensen met braakneigingen nog altijd meer het redden waard zijn dan uitgedroogde 80-plussers.

Op de weg mogen we door het smogalarm niet te snel rijden, dus rijden we allemaal een uur langer over de tocht naar de zee. Leve het milieu.
Het is ook beter om tijdens de zomer niet in grote steden rond te lopen, door de vervuilde lucht die maar geen uitweg vindt, tenzij door je luchtwegen.

’s Nachts slapen we met het raam open omdat met het raam dicht geen optie is en dus hebben inbrekers zelfs geen materiaal meer nodig om binnen te raken. Enkel een ladder, die in onze eigen tuinberging staat.

Als we op een goeie dag dan toch een uurtje in de zon kunnen liggen, moeten we ons om het halfuur van kop tot teen insmeren met factor 30 en dan nog krijgen we huidkanker. Als we maar lang genoeg leven.

Schrijver: Johan De Smet, 4 augustus 2013


Geplaatst in de categorie: vakantie

3.8 met 9 stemmen 320Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)