Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Mythische muziek

Soms kun je een merkwaardige band opbouwen met een liedje of een reeks liedjes. In dit geval gaat het over ‘Barefoort and pregnant’ van de Nederlandse groep The Serenes. Die plaat is volgens een Nederlands muziekblad een van de beste die ooit in eigen land gemaakt werd.

Toen de Friese groep het album in 1990 uitbracht zag de muziekwereld er nog anders uit. Je kocht een lp of een cd of je had geen geld, dus moest je de muziek op de een of andere manier lenen en opnemen op een cassette. The Serenes belandde op een van mijn cassettebandjes.
Het lot van die bandjes was dat ze vaak rondslingerden in huis of in de auto. In een enkel geval verdwenen ze helemaal uit beeld. Dat lot trof mijn opname van The Serenes. Maar ja, dat kwam wel vaker voor. Er ontstond dan vaak een vaag plan om ooit eens de lp of de cd te kopen.

Op een platenbeurs, ergens in het begin van deze eeuw, zat plotseling de cd van The Serenes in de bak. Helaas voor de Friezen en voor mij had ik al een extra gang naar de pinautomaat gemaakt en was ver boven mijn budget gegaan. De prijs van de Serenes cd was te hoog en ik besloot hem een volgende keer te kopen. Dat kwam wel vaker voor. Wie goed zoekt kan altijd wel ergens een goed stuk muziek voor een leuke prijs kopen.

Maar bij The Serenes kwam die volgende keer er nooit. De lp en de cd begonnen trekjes van een mythe te krijgen. Met het uitsterven van platenbeurzen en muziekwinkels werd de wens om die muziek weer eens te horen alleen maar groter.
En nu is het plotseling allemaal voorbij dank zij een heruitgave van de cd. Dat levert gemengde gevoelens op. Gelukkig, de muziek is nog net zo betoverend mooi als vroeger. En er zit zelfs een tweede cd bij met allemaal extra muziek. Maar ik sluit een tijdperk af. Ik zal moeten graven in mijn herinneringen aan vergeten en verloren cassettebandjes.

Schrijver: Rob Chevallier, 19 augustus 2013


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 3 stemmen 196Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)