Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Rustig!

Dat er net nu een gifgasaanval plaatsgevonden zou hebben in Syrië dat snap ik niet. Maar ik lig er niet wakker van.
Dat onze regering een rapport heeft geproduceerd waarin wordt aangetoond dat het boren naar schaliegas zonder problemen en schade kan gaan plaatsvinden dat snap ik ook niet. Maar ik lig er niet wakker van.
Dat de ANWB er zo naast kan zitten met het predicaat charme-camping dat snap ik ook niet. Maar omdat ik er zelf het slachtoffer van was lig ik daar wél wakker van.

Een charmecamping is een door de ANWB geselecteerde camping waarover op de ANWB-site te lezen valt: “Op de ANWB charmecampings kunt u optimaal genieten van rust, ruimte en natuur.”

Toen de camping ook nog Le Coin Tranquille bleek te heten wat zoveel betekent als Het Rustige Hoekje en tevens ooit camping van het jaar was geweest (hier had de twijfel al moeten toeslaan) leek niets ons na Italië een rustige en charmante voortzetting van onze vakantie in de weg te staan.

Maar de campingnaam bleek een klassiek voorbeeld van Franse ironie.
Ik ben sowieso al niet op mijn gemak met overal om me heen dikke Hollandse lijven waaruit onvervalste grootstedelijke verbale nonsens klinkt. Mijn hemel wat zie je op een camping toch goed hoe vet en dom die Hollanders zijn. Het biedt je ogen geen rust. En je oren zeker niet.

De auto’s werden toegelaten tot bij de tent. Enig idee hoe vaak de deuren van twee 5-deurs middenklassers worden dichtgeramd als alle deuren 3 keer aan bod komen?

Er waren ook motorrijders met fijne, zware motoren. Die trokken er ’s morgens al lekker vroeg op uit. Als je van het geluid van zware motoren houdt is dat zooooo mooi…

Dan die melaatse camperkolonie met hun snufjes en uitschuifbare dakjes en stangetjes en zoemende en piepkrakende afstandsbediende kul-gadgets. Dat is geen kamperen, dat is je huis verplaatsen! En waarom komt de helft ’s nachts aan en gaat de andere helft ’s ochtends vroeg weg? En die lepralijders bleken gewoon een plek te mogen nemen tussen de familietenten.

Het was allemaal nog niet eens het ergste.

Op Le Coin Tranquille inspecteert men de kampeerplaatsen met een golfkarretje dat ook achteruit kan. Waarom maakt een golfkarretje in vredesnaam hetzelfde geluid als een achteruitrijdende vrachtwagen? En waarom is er inspectie als ik nog slaap?!

Dat de boeren in de omgeving hun maïs moesten binnenhalen, ja, dat was gewoon domme pech. En heeft nog iets waarvan je kunt zeggen: Charmant.

Maar niemand vindt het charmant als elke twee dagen alle struiken rond alle tenten en campers met een op onafgewerkte stookolie functionerende heggenschaar worden gesnoeid met een herrie waar zelfs de katten geen pain van lusten.

En dan de zwembaddisco. Leuk voor de kinderen maar niet voor mij die wil genieten van zijn steak tartare! (Wist ik gvd veel dat dat een klomp rauwe gehakt is dat zo uit het abattoir lijkt weggegrist? Maar ik heb het bijna helemaal opgegeten)

Nee ANWB, Le Coin Tranquille biedt geen rust. Teveel lelijke Hollanders, teveel lawaai, teveel prikkels. En te weinig slaap.
We zijn naar een andere camping gegaan toen ik begon te schreeuwen naar een specht.

Schrijver: Marcel Harmsen, 23 augustus 2013


Geplaatst in de categorie: vakantie

4.5 met 2 stemmen 7.435Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)