Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Fiets te koop

Elke zaterdagavond hetzelfde ritueel: mijn linkerbeen op de badrand, in mijn rechterhand een Gillette-mesje. Daarna mijn rechterbeen. En scheren maar, als een echte vrouw. Als afsluiter hydrateer ik ze met bodymilk (sensitive care) en bewonder ik ze in de spiegel. Ik laat mijn handen erover glijden. Geen haartje.

De volgende morgen is het dan zo ver. Mijn hart slaat 180. Nu al. De adrenaline giert door mijn aderen. Zeker wanneer ik in mijn broek van Omega Pharma – Quick-Step stap. Eerst mijn rechterbeen, daarna mijn linker. Nog altijd om ter gladst. Mijn broek zit als gegoten rond mijn gespierde dijen. Wat volgt is het bijpassende truitje, de blauwwitte helm, flashy zonnebril en als ik dan eindelijk mijn veel te dure koersfiets bestijg, is de metamorfose compleet: ik ben Tom Boonen. Tot ik begin te rijden. De eerste kilometers gaan nog. Daarna is het vet van de soep. Ik zwoeg, ik beuk, ik vecht tegen mijn pedalen, ik trek en sleur aan mijn stuur, maar meer dan 25 geeft mijn snelheidsmeter niet aan. Als iemand mij ziet, neem ik mijn gsm uit mijn achterzak en doe ik alsof ik aan het bellen ben, de enige logische verklaring waarom ik zo traag rijd. Tom Boonen krijgt nogal wat telefoons op een dag. Ik spuw daarna in de graskant, wat het allemaal nog veel echter maakt. Als ik echt iets te bewijzen heb, licht ik mezelf wat uit het zadel, trek m’n broek naar beneden en begin wild te plassen op het fietspad. Echte renners stoppen niet om te urineren.

Maar nu is het genoeg geweest. Al drie weken op rij is het ondenkbare gebeurd: ik word voorbijgestoken door bejaarden. Met lichte tred en nog lichtere ademhaling halen ze me in. ‘Hallo, lekker weertje, he, vandaag? Ideaal fietsweertje.’ En ze zijn ervandoor. Met. Hun. Elektrische. Fiets. Een slag in mijn gezicht. Af en toe wat trappen en hun motor doet de rest. Minstens 35 rijden ze, en als ze écht ergens moeten zijn, kan het nog sneller.

Dat was de druppel. Ik laat me niet meer uitlachen in mijn gezicht. Niet door 65-plussers en hun vrouwen. Mijn fiets staat sinds vorige week te koop. Met gratis outfit en hartslagmeter.

Schrijver: Johan De Smet, 22 september 2013


Geplaatst in de categorie: sport

3.8 met 8 stemmen 286Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
22 september 2013
Email:
moi636yahoo.com
Lol. Schitterend.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)