Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Vrijuit

Bijna zalvend aait hij over ruggengraat arm klootjesvolk, als zijnde opperste staat van eigen, dunkt mij. Het liegt er niet om, wat gedrukt staat en dan enter maar geen vuil woordje aan de lucht, mocht U gerust adem willen halen. Door de bazen van het net ontsnapt geen ene moer meer aan naargeestigheid en het heerst, weet U. Laat alles wat tot de verbeelding spreekt maar aan het opperhoofd over.

Er staan ikweetniethoeveel levens op het spel, Russisch roulette zoals dat heet, hangijzer tot aan je strot. Nou, we lachen ons kapot. Hoe Siberisch koud het iedereen laat, staat een zooitje geregeld baldadig te snotneuzen, dreigen ruitjes te sneuvelen. Geen commentaar, nog altijd heeft menige Rus het dodelijk getroffen en moet haast ook wel. Flink op zijn gedonder, krijgen we dat weer; de hele wereld is verdacht anders hetzelfde, nietwaar?

De homo zit em zo hoog, verraadt de bezeten man. Hij duldt voor geen meter wat niet door zijn gebeuzel kan, maar wél zijn kameraad alle ruimte geven, rondom dronken met twee lamgeslagen kinderen en een natte dweil als zijn vrouw, helemaal thuis te voelen in Nederland. Zo is het en niet anders ten strengste verboden een diplomaat te vloeren. Hier word niet gerept over mishandeling, de man doet zijn werk en dat is niet rondkruipen in het hol van de vijand. Het is één groot feest en daar zijn wij alleen maar getuige van. Een beetje rap graag met ons excuus. Niet eens kleintjes, maar wat graag gegeven.

Schrijver: Monique Methorst, 16 oktober 2013


Geplaatst in de categorie: politiek

4.4 met 12 stemmen 232Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Franciscus Borst
Datum:
16 oktober 2013
Email:
franciscusborsthotmail.nl
Bulls eye!
Naam:
Monique
Datum:
16 oktober 2013
Email:
xmoniquex6hotmail.com
Kan ECHT niet....als wraak heeft Rusland nu een Nederlandse diplomaat mishandeld..waar gaat dit heen? We krijgen olie van dat land....:(
Naam:
J.de Groot
Datum:
16 oktober 2013
Daar komt nu de uitdrukking vandaan,
"het laat iedereen Siberisch koud"!

Gaat om de 'WET', en niets anders dan de regeltjes van de wet en de afspraken.
En wetten gaan/staan boven de rechtvaardigheid.
Doe er je voordeel mee!

Mooie column Monique.
Naam:
Fred
Datum:
16 oktober 2013
Diplomatieke onschendbaarheid als excuus om ladderzat te crashen met je auto en je kinderen te mishandelen. Fuck the Russians..., en dan ben ik nog mild.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)