Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Onderzoek

De VN, dat bolwerk van krachtdadigheid en eensgezindheid als het gaat om het bewaren van de wereldvrede en de mensenrechten gaat nu eindelijk ingrijpen in een schrijnende misstand. Gelukkig heeft geen van de permanente leden over deze kwestie een veto uitgesproken.

Uit de eerste voorlopige resultaten:

Het onderzoek naar de legitimiteit van Zwarte Piet tijdens het traditionele Sinterklaasfeest in Nederland dient met voorrang te worden uitgevoerd.
Deze Spaanse ‘Sint’, een notoire racist en mensenhandelaar, zou de afgelopen eeuw ieder jaar rond eind november zwarte slaafjes aan land brengen die hier onder mensonterende omstandigheden aan het begin van de winter het dak op moeten. En dat zonder beheersing van het Nederlands als tweede taal of een met goed gevolg afgelegde inburgeringstoets.
Deze kleuringen worden in schaarse kledingstukken als maillots en pofbloesjes blootgesteld aan het grillige Nederlandse klimaat.
Daarbij zijn zij gedwongen hun halsbrekende toeren uit te voeren zonder gecertificeerd klimmateriaal en wordt de hand gelicht met bestaande veiligheidsprocedures.Eenmaal hier verdwijnen talloze van deze ‘Zwarte Pieten’ gedurende twee weken in het illegale snoepcircuit en wijden zich aan ondermijnende activiteiten rond de melkgebitjes van kinderen in een kwetsbare leeftijd.

Bijzondere aandacht verdient het paard van deze charlatan. Niet alleen krijgt het arme dier wekenlang een eenzijdig dieet van wortels en hooi voor de kiezen, het lijkt daarnaast onverantwoord om het dier in zo’n korte tijdspanne over alle Nederlandse daken te jagen. Ook wordt de betreffende bisschop in het openbaar gesignaleerd met steeds weer andere kleintjes op schoot, hetgeen vragen oproept over soortgelijke handelingen die hij in de huiselijke sfeer zou verrichten. Daarbij worden kinderen opgeroepen liederen te scanderen als; ‘De zak van Sinterklaas’ en ‘Hij komt, hij komt, hij komt de goede Sint’.
Bovendien maakt deze ‘Sinterklaas’, die zich beroept op het eeuwige leven, gebruik van een boek waarin hij het afgelopen jaar informatie over het gedrag van alle Nederlandse kinderen in de leeftijd van 3 tot 8 jaar heeft opgeslagen. Ons is nog niet duidelijk van welke technologie hij zich daartoe bedient.

Alles overziend is de voorlopige commissie van oordeel dat nader onderzoek uit zal wijzen dat aan deze culturele uitwas een halt moet worden toegeroepen.
Ook verdient het aanbeveling het onderzoek uit te breiden naar de activiteiten van de Kerstman, de Paashaas, Klaas Vaak en de Tandenfee.

Schrijver: trawant, 20 oktober 2013


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.7 met 10 stemmen 210Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
20 oktober 2013
Email:
moi636yahoo.com
Lol. Aan de ene kant moet ik lachen om het belachelijke ervan; discussies over dit feest en dan de politiek die zich ermee gaat bemoeien. Maar in feite is het enorm rot. Al die volwassen mensen die zelf wel opgroeien en genoten hebben van dit kinderfeest en dan nu het hele feest net zo lang uit elkaar trekken tot er niets meer van over blijft.
Leuk geschreven!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)