Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

In debat lijkt het nog wat.

Nederland voelt zich gewoon als een vis in het water, zo rap glijden we af, dat lijkt sterk op een waterval, om maar woord te houden. Daar kan iedereen over mee praten. Zo uit het blote hoofd gerekend op de meeste stemmen, leggende gelden...nou, dat belooft wat. Toen boterzacht slap geouwehaai een vet eigen leven ging leiden, we nu langer dan zeven magere jaren zij aan zij, daar is over nagedacht.

En het zuigt, weet U. Het Hollandse zo stoned als een garnaal eruit. Als het extreem gevoelig ligt, komen daar vanzelf gemengde gevoelens van...zie ginds komt de stoom via de waterpijp hard aan en we doen al niet anders dan in cultuurshock raken. Van Franse frietpraat tot rasloepzuiver de Chinees als patatboer. Nederlandse tradities moeten er dus aan geloven? Ingeruild tegen eenieder die het weer anders wil en geen dank, namens bedonderingswaardig universeel klootjesvolk op één dooie makreel en zijn eigen wolk.

De saamhoerigheid, dat dweept zo onderhand de Europalaan uit en tolerant is het niet, eerder een kolossale denkfout; gastvrijheid (verpatsen) verlenen aan de vermoorde onschuld uit den boze buitenlander, naar binnen slepen als was het een trofee om maar te leuren met ons dierbare vrijheid...daar heeft hij maling aan.
Sterker nog; als zure bom blaast hij nog liever zijn ego aan gort, er valt dus amper wat te praten. En dat is nou kut...gestoeld op het idee alleen al. Zal hij nooit een vrouw kunnen handelen of zijn stempel moet erop en dan laat ze nog niet eens haar ware gezicht zien, ze windt er gewoon geen doekjes om. Religie wordt wel vaker aan de haren erbij gesleept als het ordinair genoeg om seksisme draait.

Schrijver: Monique Methorst, 23 oktober 2013


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4.2 met 6 stemmen 163Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)