Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Barack Obama: oorlogsmisdadiger.

Het wordt steeds manifester dat de Verenigde Staten de afgelopen jaren meerdere duizenden tegenstanders heeft vermoord.
Het is ook bekend geworden dat deze moordpartijen plaatsvinden met medeweten en toestemming van de president.

Toen Barack Obama 5 jaar geleden aan de macht kwam, waren velen hoopvol gestemd. Hij zou als integer politicus na Bush - die een grote verantwoordelijkheid droeg voor het toegepaste geweld in het Midden Oosten na 9/11 - de oorlogen beëindigen en een nieuw vorm van politiek bedrijven waarin respect voor andere landen en culturen centraal zou staan.

Ik las zijn boeken (‘Dreams from my father’ en ‘The Audicty of Hope’) en ik was ervan overtuigd dat hij als ex-hoogleraar in het Recht een rechtvaardige strijd zou gaan voeren voor een betere wereld.
Hij zou Guantanamo Bay – waar de VS willens en wetens het recht structureel aan hun laars lappen – gaan sluiten. Het is hem tot op heden niet gelukt.

Nog veel angstaanjagender is dat hij tijdens zijn bewind in steeds grotere getallen (vermeende) tegenstanders heeft laten vermoorden. Het doet er voor mij niet toe of het landgenoten van hem zijn of mensen van een andere nationaliteit. In de link bij mijn dagcolumn kan je zien dat de dood van Amerikaanse burgers erkend wordt door de Amerikaanse regering.

Het aantal slachtoffers van de drones van Obama wordt thans wereldwijd geschat op 4.000, onder wie ook vele onschuldige kinderen.
Beangstigend is dat de wereld toekijkt en geen actie tegen deze moderne vorm van geweld onderneemt. Integendeel, waar Obama verschijnt wordt hij als een filmheld ontvangen.
Een filmheld waar heel veel bloed aan kleeft!

De Verenigde Naties en de Europese Unie zouden er goed aan doen de oorlogsactiviteiten van Obama een halt toe te roepen. Het zou voor de wereldorde goed zijn als Obama zo snel als dat mogelijk is in Den Haag voor een tribunaal ter verantwoording wordt geroepen en zal worden berecht en veroordeeld.

Wat een verschil met 5 jaar geleden. Macht heeft opnieuw gecorrumpeerd.


Zie ook: http://rt.com/usa/us-government-drone-killing-660/

Schrijver: Dagschrijver, 10 november 2013


Geplaatst in de categorie: oorlog

4.5 met 6 stemmen 243Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
franciscusborst
Datum:
10 november 2013
Zijn jullie wakker bakker? En niet alleen Obama! Alle presidenten zitten in de kneep v d wapen-, drugs- en olie-industrie. Iedereen weet dat!
Uit angst houdt iedereen zich van den domme en speelt achterlijkje..
Ik hou mijn mond niet dicht. Heb er persoonlijk zelfs soms tegen moeten vechten.
Zolang de liefde niet aan de macht komt (of beter aan het licht komt) kan ons aardbolletje wel eens boos op ons gaan worden en bye bye zeggen.
Denk daar maar over na.
Naam:
Petra Hermans
Datum:
10 november 2013
Email:
worldpoet546live.nl
Gelukkig hoef ik nooit zo'n marionettenpop te
geworden!
Wederom een leider die zijn idealen verkoopt.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)