Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Goeree-Overflakkee

Ik moest deze week op het vaak ten onrechte als onderdeel van Zeeland beschouwde eiland Goeree-Overflakkee zijn en proefde de naam van het Zuid-Hollandse eiland onderweg erheen regelmatig op mijn tong. Goeree-Overflakkee. Goeree-Overflakkee. Goeree. Overflakkee.

Ik moest denken aan een mislukte afsprong van Epke Zonderland: “Epke heeft een goede oefening afgewerkt, als hij dit niveau vasthoudt wordt hij Olympisch kampioen. Daar komt de afsprong…Ach helaas, het is een Enkele Goeree-Overflakkee. Hiermee zijn de kansen op goud voorgoed verkeken.”

Goeree, ik mag Goeree zeggen, ik ben vriend van het eiland geworden, heeft nog dat leuke authentieke. Alles gaat er langzamer en als de wind goed staat ruikt het er altijd fris.

Vorige week stond er in de plaatselijke bode dat er twee vrouwen waren opgepakt na een diefstal. Je zou veronderstellen dat deze dertigers tassen vol iPads, koperen leidingen of lippenstift bij zich hadden gestoken maar niets van dit alles. Het bleek te gaan om snoep.
Ben je dertig, krijg je een boete van € 151,00 voor het stelen van snoep. De veldwachter heeft er nog een drukke middag aan gehad.

Maar dat is Goeree. Andere berichten die de voorpagina haalden waren dat Breicafé Steekje Los weer op de oude stek terug was en dat de chemokar van Ooltgensplaat tijdelijk verplaatst moest worden. Sorry voor de overlast.

Ik hoopte Swiebertje tegen te komen of een op Saartje gelijkend vrouwspersoon maar dat viel tegen. Goeree bestaat uit hardwerkende lieden, rechtdoorzee, met een enkele snoepstelende of wiettelende klaploper. Er heerst rust, de natuur is er weids en de machtige zee is omnipresent.

Of ik verliefd ben geworden op Goeree-Overflakkee?
Ik kwam in het donker aan en ben in het donker weer vertrokken. En misschien is dat wel goed zo.

Schrijver: Marcel Harmsen, 29 november 2013


Geplaatst in de categorie: reizen

3.0 met 1 stemmen 141



Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
mam
Datum:
29 november 2013
mooi gevonden die betrekkelijke rust

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)