Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

De inspectie is geweest

Ik ken een school waar de inspectie is geweest. Er bleken op verschillende terreinen grote tekortkomingen te zijn en die moeten het komende jaar gerepareerd. En anders… Ja, wat anders? Gaat de school anders sluiten? En zonder school, waar gaan de leerlingen dan heen? En wat moet er dan met de docenten?

Een van de problemen was dat de docenten soms niet helemaal conform de norm examens afnamen. Er werd wel eens iemand gematst. Je kunt dat maatwerk noemen: iemand die het eigenlijk wel kan, maar niet zo handig is in schrijven of vanwege scheidende ouders op een bepaald moment zijn aandacht er niet bij kon houden of die vanwege zwangerschap en complicaties die ziekenhuisbezoeken noodzakelijk maakten niet genoeg tijd om te leren had, of iemand die een keer te veel afwezig was doordat hij zijn vader uit de politiecel moest halen, en ga zo maar door. Dan keken docenten wel naar het kind, de mens, en niet naar de norm.

Maar dat kan niet meer. Er wordt nu scherp opgelet. Niemand krijgt een cijfer als de norm niet gehaald wordt. Niemand krijgt een diploma als er onvoldoende cijfers zijn. En het effect is enorm. De norm wordt gehaald. Het aantal leerlingen dat voortijdig de opleiding moet verlaten is zo sterk gestegen, dat de contracten van docenten met een tijdelijk contract niet zijn verlengd omdat er te weinig leerlingen over zijn. Het is een groot succes voor de inspectie.

Maar waar zijn de docenten nu? Maar waar zijn al die leerlingen zonder diploma gebleven? Waar zijn alle bloemen toch gebleven?
Sag mir, wo die Blumen sind?


Zie ook: http://www.youtube.com/watch?v=aLAxbQxyJSQ

Schrijver: Jan R. Lønsing, 2 januari 2014


Geplaatst in de categorie: school

4.3 met 3 stemmen 211Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Jan R. Lunsing
Datum:
3 januari 2014
Email:
janrlunsinghome.nl
Voor diegenen die niet direct zien waar het "blumen" op slaat, raad ik aan even te youtuben naar de betreffende tekst.
Naam:
J.de Groot
Datum:
2 januari 2014
Die blumen?
...Vaticaan misschien?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)