Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Overheers je maar niet.

Is het nou religie of politiek wat wij bedrijven?

Je leert zo goed als kwaad op de wereld, wat me altijd bij is gebleven. Zo kwam ik nooit te laat thuis, maar gewoon niet opdagen. Nou was er al geen school met mij te bezeilen, omdat ik maar niet af kon leren dat ik niets moet. Maar dan ook helemaal niets weten wat je daarmee aan moet. Het leven haalt al genoeg fratsen met je uit, dan klopt er geen ziekte van een doktersadvies of van mee eters die afgeven op de blanke huid tot een God die in al zijn wijsheid nergens meer op terug kwam. Wat zou ik ook moeten met die polonaise aan den lijf, als ik al bijna mijn nek breek over vrijpostigheid en je zou die ogen eens niet de kost moeten geven, berg je dan maar! Alsof ik ooit toestemming zou geven de mijne neer te slaan.

Mien, houd jij mijn tassie ff vast, we zijn gaan dansen op de maat van alles wat er bij komt kijken in een regen van klachten, dat hou je toch met gasten. Geen gemengde gevoelens hoor, Nederland ligt toch al open en bloot slaat elke discussie dood. Dat vrouwen helemaal kut zijn wisten we al, maar U gelooft toch zeker niet daar ook maar ene reet aan te kunnen doen?

Toch blijft het vreemd. Dit zijn onze manieren...eeh, waar blijven die van ons dan? Met behoud van geld, zorgen dat alles verdwijnt wat maar in de verste verte doet denken aan een vrij lomp volk als wij en het geheim van den Vervliegende Hollander, dan wordt U straks sneller doorverwezen naar het land der fabelen.

Als ik alles moet geloven wat is beloofd, zou ik me behoorlijk vervelen. Omdat ik geen goed woord over heb voor de schreeuwende behoefte om de taal naar z'n mallemoer te helpen. Wholla. Ik alleen Nederlands begrijpen. En waar ze denken de tijd vandaan te halen met het doorspitten van zwaarlijvige woorden, om werk te kunnen gaan maken van zo'n bar slecht karakter wat de kroeg uitstraalt. Is ook maar net hoe je het bekijkt; met je big brothers op elke hoek van de straat, big deal hoor.

Welke slimme meid is nou in de toekomst bereid haar recht op vrijheid op te geven, door rekening te moeten houden met het dubbelzinnige van strikt geloven en gansch het land opgehokt, want gescheiden doet wonderen voor het huwelijk. Dan zwem ik nog liever poedelnakende tussen haakjes, dan afhaken als vleesch noch visch. Waarom preuts doen over reclame en hoeren zijn wij allemaal, als de man zich mag uitleven met 72 maagden? Al sla je me dood...

Schrijver: Monique Methorst, 5 maart 2014


Geplaatst in de categorie: vrijheid

3.7 met 9 stemmen 233Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Jacob van Schaijk
Datum:
11 maart 2014
Kword een beetje duizelig ...
Stevige uitsmijter, dat ook.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
7 maart 2014
Is zeker een uitdaging om deze dagcolumn in te duiken. Niet alles is mij in eenmaal duidelijk. De tekst prikkelt op zich wel. En geeft aanleiding tot bespiegeling. Tekstblok over onze manieren is voor mij meest helder. Alleen deze alinea al kan aanleiding zijn voor nadere uitwerking. Te weten onze Nederlandse lompheid. Welke overigens verkocht wordt onder het mom van 'stevig' en 'eerlijk'.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)