Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Het uurtje van Obama en Poetin

Het leek wel alsof er bij de nucleaire top in Den Haag maar één man op bezoek was. Hoe alle andere belangrijke dames en heren in Nederland arriveerden bleef onbekend, maar van de President van de Verenigde Staten weten we alles. Elk detail van Obama’s bezoek werd uitvergroot.

Dat moet wel te maken hebben met het Amerikaanse gevoel voor show. Of is het een staaltje van hitsige journalistiek? Zo veel mogelijk onzinnige details laten zien? Waarschijnlijk beide. Kijk maar naar een ander voorbeeld: Poetin belt Obama. Eén uurtje bellen en meteen stort iedereen die iets meent te weten over de Amerikaans-Russisch verhouding zich op dit gesprekje.

Stel nu eens dat Poetin gewoon wilde weten hoe Obama het voor elkaar kreeg dat al die wegen afgezet werden. En waarom hij vier helikopters en veertig motorrijders nodig had? Misschien maakte Poetin wel een compliment: “zo jongen dat heb je mooi voor elkaar, die arme Amerikaanse belastingbetalers draaien voor de kosten op en jij reist lekker de wereld rond. Hoe doe je dat toch?”

Hoe dan ook, dat overdreven gedoe rond deze twee hoofdrolspelers kan best een beetje minder. Het zijn ten slotte toch ook maar gewone mannen die net als iedereen dit weekend een uur minder sliepen en de wijzer van hun eigen horloge een uur verder draaiden. Of zouden ze dat ook door een stuk of vijf bedienden hebben laten doen? Dat feit werd door geen enkele journalist genoemd.

Hé journalisten kom op; in oktober willen we weten hoe Obama en Poetin dat doen met een uurtje minder slaap!

Schrijver: Rob Chevallier, 31 maart 2014


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.0 met 2 stemmen 156Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)