Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

FC Europa tegen FC Sovjet

Welkom, dames en heren, bij de wedstrijd tussen FC Europa en FC Sovjet. Het belooft spannend te worden want het is een beladen duel, een echte revanche wedstrijd. Ga maar na, vaak stond onze hele wereld aan de rand van een oorlog, dus de twee grootmachten zijn qua spierballenwerk, gezwollen taal en geniepige economische manoeuvres helemaal aan elkaar gewaagd. Gelukkig hielden ze zich in en bleef het tot nu toe bij wat schermutselingen. Maar kunnen ze dat ook op het voetbalveld? Of wordt het een ordinaire machtsstrijd?

We zien een sterk startend Europa met een duidelijk overwicht. Het elftal krijgt meteen al greep op het spel, maar in het eerste deel wordt er nog niet gescoord. De wedstrijd begint als een tactisch steekspel, met Europa duidelijk in het voordeel. En jawel na een kwartier is het raak: twee doelpunten kort achter elkaar. Eentje van de Hongaar Huszár en eentje van de Pool Jaruzelski.
De FC Sovjet moet zich steeds verder terugtrekken. De druk van Europa wordt groter en dat levert drie doelpunten op rij op. De Litouwer Grybauskaite scoort met een fraaie omhaal. De Est Vabariigi en de Let Berzins vinden het Sovjet doel met een goed gerichte kopbal. Vlak voor rust scoort de Slowaak Kriska 5-0 na een fraaie één-twee combinatie met de Tsjech Zeman.

Na rust komt Europa met een nieuwe doelman: Barosso wordt vervangen door Van Rompuy. De FC Sovjet zet Poetin in als sterke man. En inderdaad wordt het spel van dit elftal iets homogener. Maar zelfs Poetin kan niet voorkomen dat Europa nog twee keer scoort. De wedstrijd wordt nu ook veel harder. De Sloveen Pahor wordt in het strafschopgebied genadeloos onderuit gehaald en benut zelf de strafschop. Een kwartier later is het alweer twee keer raak: 8-0 door de Bulgaar Plevneliev en 9-0 door Zeman. En met een fraai afstandsschot zet de Roemeen Basescu de dubbele cijfers voor FC Europa op het bord.

De wedstrijd is bijna gedaan en gelukkig heeft een van de vroegere coaches van FC Europa geen gelijk gekregen. “Voetbal is oorlog’ zei Rinus Michels ooit, maar deze wedstrijd blijft zonder gemene overtredingen. De FC Sovjet moet nog wel tandenknarsend toezien hoe de Kroaat Josipovic er 11-0 van maakt na een schitterende solo. De hele reservebank van FC Europa juicht. Deze spelers van Montenegro, Servië, Macedonië, Bosnië/Herzegovina en Kosovo komen echter nog niet in actie.

Kort voor het einde scoort de FC Sovjet. Nota bene door de Oekraïner Viktor Janoekovitsj. De spelers van FC Europa protesteren bij de scheidsrechter, want het doelpunt zou in hun ogen onterecht zijn. Televisiebeelden bewijzen dat er inderdaad een luchtje aan het punt zit. Europa moet zich er bij neerleggen dat de nul niet op het bord kon blijven staan. De eer van Rusland is gered, maar Europa wint met 11-1.

Schrijver: Rob Chevallier, 14 april 2014


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 2 stemmen 149Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
14 april 2014
Het is inderdaad net zo onzinnig als een voetbalwedstrijd. Gezien hoe de pro-Russische en de pro- Oekraïense straatvechters elkaar primitief met knuppels te lijf gaan? Hoe ze hun ideële verdeeldheid met ongeloof in hun bange ogen niet eens onder woorden kunnen brengen? Hoe de sluwe politici het voor elkaar krijgen, dat er daadwerkelijk een onsportieve tweestrijd uitbarst? Dat de aanvallers van FC Sovjet niet met hun wondersloffen schieten, maar met Kalasnikoffs en tanklopen? Wat tegen de voetbalregels is, maar waar ze de neus voor ophalen! Het gaat Poetin niet om een voetbalbeker en zeker niet om een voetbalveldje, hij aast op nog meer grondgebied voor zijn toch al enorme Rusland! Hij denkt dat veel macht, geld, oorlogstuig, energiebronnen en landgebied synoniem staan voor een positief imago! Hij keek wel erg beteuterd tijdens de wissel met die reusachtige bokser, toen scheidsrechteres Beyonce hem direct een rode kaart presenteerde!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)