Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Alles behalve dat...

Ze willen hem allemaal wel hebben, so bad. Niet dat het iets uitmaakt, want het is nog nooit voorgekomen dat iemand géén bezwaar maakte, een beroepje deed of reden zag om nooit aan gerechtigheid toe te komen. Maar don't say a word. Dat is het werk van de advocaat die de pedofiele neigingen van zijn cliënt bagatelliseert. Dan mag afpersing een stuk onschuldiger klinken, deze 35-jarige man maakte en verspreidde een naaktfoto van een 12-jarig meisje. Als stille getuige van het naakte feit dat alles berust op lafheid en daar komt de afpersing nog bij.

Terecht of niet hij, maar haar omgeving heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat zij zelfmoord pleegde; van de misselijke kliek meiden die zélf zo dodelijk verlegen om aandacht zat tot leraren, die in theorie al niet zo helder van geest waren. Niemand die de stekker eruit trok en hoe zou een kind de hele wereld aan haat moeten negeren en dan naar school...met z'n allen tegen één en één tegen allen die maar geen genoeg van haar kregen, samengebald in de zin van: de media blazen het pesten, de hele zaak teveel op? Nou, dat dacht ik toch van niet...er was maar één foto voor nodig, opgeblazen tot er niets meer van haar over bleef en zij bleven er in van het lachen.

Maar over het doden niets dan goeds...

"Now this is the story all about how my life got ruined, turned upside down and i'll like it to take your penis straight in my butt. I'll tell you how i became the whore known as Amanda Todd.
In West Vancouver born and raised on the tinychat rooms i spent most of my days chilling out, maxing, relaxing all cool and all showing some tits to see old men drool. When a couple of guys, who were up to no good started making trouble in my neighboorhood i got in one little fight and my mom held a speech and said; you're going up you room now and drink some more bleach. I started doing drugs while slitting my wrist while people texted "be and hero, it's all that we insist." If anything i felt the razor gave me pleasure but i couldn't carry on, i couldn't stand the pressure. I got fed up of one little hater and i yelled to the bullies "yo, cunts smell you later!" I sighed to myself, i had nowhere to go so i pulled out a rope and became an hero."

Het doet ze gewoon echt niets. Zolang zíj maar een leven hebben, vriendjes zijn, erbij horen.

En nu staat Nederland op zijn kop, want als we ergens wel een pesthekel aan hebben, is het wel om zelf slachtoffer te worden van agressief en onbeschoft gedrag, alles behalve dat...je het van je familie moet hebben. Om je ongemakkelijk te voelen als het er op aan komt, nu het om jouw toekomst gaat, die wordt verpest. Het is niet aan de orde dat een directeur zich afvraagt of pesters later last overhouden aan het niet te filmen pestgedrag...het zal je collega maar worden.

"...onrechtmatigheid versterkt door verborgen camera en dat in een omgeving waar kinderen zich veilig horen te (kunnen) voelen: de school." Geldt dat niet voor ALLE kinderen dan?

Schrijver: Monique Methorst, 30 april 2014


Geplaatst in de categorie: pesten

3.6 met 8 stemmen 367Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Monique
Datum:
3 mei 2014
Email:
moi636yahoo.com
Mooie inhoudelijke reactie Joke, waarvoor dank.
Naam:
J.de Groot
Datum:
2 mei 2014
Moeilijk onderwerp, pesten.
Al diverse keren belicht hier op deze site, maar toch steeds weer goed om te beseffen dat er veel leed is onder mensen, dat door de naaste omgeving niet opgemerkt is. Pas als het te laat is en er excessen zijn komen die dingen naar buiten.
Misschien toch allemaal een beetje meer notitie nemen van een en ander?
Gewoon zo om je heen, dicht bij huis, achter en naast het mobieltje eens even kijken, hoe gaat het met haar of hem....

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)