Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Zie eerst maar eens uit illegaal te komen

In landen waar alles ophoudt voor vrouwen, is er geen nood aan de man hoor of ze nemen het er van. En dat doet maar aan overbevolking, luxe hoor. Zet daar maar eens een keel van een aardappel over op. Want het zal allemaal best, dat de mannen geen genoeg van zichzelf krijgen en daarom maar aanklonen. En wij maar lang zullen we leve in den volle wetenschap, uitgerekt tot ver over datum, terwijl je nu al geen hoogte krijgt van de ratrace, die een grap uithaalt met de tijd; zijn er meer dan zeven miljard mensen, wereldwijd. Hoe zou dit giga probleem nog een mythe kúnnen zijn? En wie bestrijdt dat?

Niets is onuitputtelijk, maar praatjes, daar zijn er zat van. U zou ze eens de kost moeten geven...dan kijken we toch maar liever de andere kant uit. Ja, laat de mensch maar schuiven, dan kan je wel met de hele wereld vriendjes willen zijn, vraag maar aan God...zo zijn wij niet geschapen, hoor. Alles leuk en wel, op korte termijn misschien, maar Nederland kan natuurlijk nooit de hele wereld herbergen, dan is er van gastvrijheid nauwelijks sprake, dit heeft meer weg van een bezoeking. U heeft medelijden met asielzoekers? Vluchten kan niet meer? Kom er maar in, zo typisch Nederlands weer, wat ik niet benoemen mag of men staat al bij je op de stoep. Dan ben ik de vreemdeling die verdwaald is zeker? Welhaast U, maar niet.

Doen alsof er al geen daklozen waren of mensen die dakloos dreigen te worden als dit zo door blijft gaan; tot op het bot uitgeknepen en de lege plek weer op vullen met de kwestie van welke prioriteiten de overheid blijft stellen. Overwoekerd door een hoop blablabladiebla en wist ik maar, niemand die het na kan tellen, afgestemd op het indirect meebetalen aan de puinhoop die door opgeblazen ego's van sommige landen maken. Om plaats te maken voor mensen die spugen op de vrijheid, waar dit land ooit voor tekende. Zeker met de komst van nog meer woorden, al net zo tegenstrijdig met het hebben van Uw naaste, zo lief! Kiek dat afgehakte koppie dan...op vakantie geschoten en vers uit de buurt van de pers, kunnen ze zo voor Nederlander door gaan, al stukken verder dan ze hier gebleven waren. Knap staaltje van mis leiden, als U het mij vraagt.

Wat een kneus van een leus, om stil te blijven staan bij de vervolging van Joden, zoals dat volkomen haaks staat op het meer dan welkom heten van piepeltjes met de haat aan of ze overvallen wel iemand, want ze moeten het geld er wel uit hebben natuurlijk, dus doe vooral of U overal thuis bent en dan zorgen wij er wel voor dat elke andere mening hartstikke doodslaat op zo'n dooddoener, waarvan U wist dat de opbrengst ten goede zou neer komen op het einde.

Wel, als ik net zo hatelijk mag zijn dan...en geheid dat je aan een nepper van een fobie lijdt, weet U waar dat op lijkt? Geen drie druppels, maar sterk op water. Het is niet de vraag of wij overal voor open moeten staan, het is zelfs geen vragen om moeilijkheden, want die zijn er allang. Nee, er wordt wel heel veel van ons gevraagd en wat is iedereen toch weg met ons, dooie makrelen. Geen vleesch noch visch, maar verdraaid...dat was wel ónze stem, zo duur betaald.

Schrijver: Monique Methorst, 4 juni 2014


Geplaatst in de categorie: wereld

3.4 met 13 stemmen 607Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
12 juni 2014
Email:
moi636yahoo.com
Allen bedankt voor de fijne reacties! Eelt; nooit jaloers op me zijn, mijn manier van verwoorden zal geen breed publiek aanspreken en eigenlijk hoeft dat van mij ook niet, ik hoop alleen maar dat mijn woorden mensen raken, misschien net even anders naar iets kijken of zelfs laten.
Naam:
Marius
Datum:
5 juni 2014
Elke week een column afleveren is al een prestatie. De puntjes op de I zetten en toch mededogen met je medemens te hebben, verheft je tot een topper. Ga zo door. Geweldig......
Naam:
Eelt
Datum:
4 juni 2014
Email:
a.renselaarsimpc.nl
Bravo! Hier heb zelfs ik niets aan toe te voegen.
Alleen dat je bij de redactie hoog aangeschreven moet staan. Een tijd terug schreef ik een stuk met ongeveer dezelfde strekkingen: het werd geweigerd. Zelfs grove taal en scheldwoorden had ik niet gebruikt. Toch ben ik niet jaloers, maar blij dat het er nu toch staat.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
4 juni 2014
Sfeervolle en betrokken verwoording van emoties en standpunten. Sporadisch even zoeken naar opvatting in deze zeer persoonlijke en kleurrijke stijl van noteren.
Naam:
uw toegenegen dorpsidioot
Datum:
4 juni 2014
Bonus. Buitenland. Buiten schot. Verderfelijke lieden die een land in de uitverkoop doen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)